сряда, 23 октомври 2013 г.

ЗА ЦИГАРИТЕ И НЕВЪЗМОЖНОТО ЗДРАВЕ НА ОБЩЕСТВОТО НИ

Когато водя дечицата си на медицински преглед, лекарите винаги ме питат за тежките болести в семейството ни, за да знаят към какво сме предразположени. И тогава се започва голямото изреждане на всички видове рак, на туберкулози и диабет, на сърдечно-съдови заболявания и т.н. Във Франция много държат на тези подробности и въобще правят много за здравеопазването, поради което французите живеят средно над 80 години...
Може би трябва следващия път да спомена първо, че съм израстнал в най-мръсния град на Стария континент - Перник. След което всеки лекар сам ще си направи сметка, че логичната продължителсност на живота при перничаните не би трябвало да надхвърля 60-65 години... И съответно ще ме поздрави за избора ми да емигрирам, защото в подобни условия човек трудно би могъл да води нормален живот.

Но от друга страна замърсяването и като цяло лошото качество на живота си имат причина. И тя се състои в престъпното нехайство както на управлявалите навремето комунисти с идиотската им тежка промишленост, така и на управляващите в момента техни отрочета, предпочитащи да си напълнят джобовете с пачки пред това съгражданите им да живеят в мир, спокойствие и добро здраве.
Нагледен пример за царуващото безочие и безсрамие е отменената забрана да се пуши в заведенията. ПОД ПРЕТЕКСТ, ЧЕ КРЪЧМИТЕ БИЛИ ФАЛИРАЛИ (което никак не е вярно, а дори и да беше вярно, пак нямаше да ме натъжи особено) икономическата комисия позволи на тютюневия дим да се завърне в заведенията, обричайки по този начин всички пушачи и непушачи, посещаващи ресторанти, барове и кафенета, на постоянно тровене. С този си предателски спрямо здравето на хората акт, икономическата комисия осъществи заканата на Орешарски, направена още в дните преди да стане премиер, а именно да позволи отново тютюнопушенето на обществени места.

За пореден път България показа на Европа колко далече сме от нейните ценности и колко нехаем за здравето на народа си. За пореден път отказваме да почерпим опит от развитите общества и да тръгнем по пътя на цивилизацията. Вместо това тъпчем на едно място и вземаме ретроградни решения. В цяла Западна Европа тютюнопушенето на обществени места бе забранено, като забраната се спазва съвсем успешно и положителните резултати са налице, а същевременно баровете и ресторантите не намалиха посещаемостта си. На всички им е ясно, че реализираните икономии в здравеопазването от предодвратени заболявания са далеч по-важни от печалбите на търговията с тютюн. Всеки средноинтелигентен човек вече е разбрал, че всъщност никакви печалби не могат да се поставят над добруването и здравето на хората. Само не и ние, българите.

Така че при следващия медицински преглед освен всичко това ще спомена на лекаря си, че здравните проблеми всъщност са нищо в сравнение с проклятието на безскрупулните управници. Защото болест може и да се излекува, докато пред престъпната сган на печалбарите обикновеният човек завинаги ще остане безсилен.

...

Ако написаното ви харесва, кликнете на бутоните :-)

Дръж се, земьо, мораториум те пази... от чужденци...

Нямам никакви негативни чувства срещу простащината и простаците. Напротив - мога с часове да гледам заседанията на Народното събрание. А когато пък пред очите ми се появи Волен, Серго, Бойко или Местан, направо се чувствам като нещо средно между Микеланджело, Моцарт, Айнщайн и Чарли Чаплин!
То бива циркаджилък и паразитизъм, ама тия "депутати" бият всякакви рекорди по мерзост! Последното им "велико" изобретение бе продължаването на мораториума за закупуване на земя от чужденци... Земята била евтина и затова не трябвало да се продава на иностранците... Сякаш някой се е залетял да изкупува България! Защо бе, депутатчета, защо се дърпате? Аз викам, ако отнякъде се пръкне най-случаен купувач, да му харижем всичко даром, та белкем нещо стане в тази страна, белкем се отървем от парламентарната паплач! Това обаче си е лично мое мнение без претенция да ангажирам някого с него, най-малкото чужденците, които за жалост не са достатъчно глупави, за да си сложат таралеж в гащите с българска земя... Вече веднъж се излъгаха с имоти край морето, втори път няма да дойдат, колкото и да ги викате.


Тъй че не оставайте с грешно впечатление, моля! Цените са такива именно защото в България най-сетне действа пазарният принцип на търсенето и предлагането. И ако цените са ниски, то това е така, защото никой не купува и на никой не му пука за земята.

А благодарение на парламентарните комбини цените на земята хептен ще паднат и всичко ще се изкупи от сегашната управляваща клика за жълти стотинки. В същото време Европа ще ни наложи глоби, които пак ще се плащат от крепостните селяни. И съвсем скоро след това мораториумът ще падне. Обаче прасетата междувременно вече ще са се наплюскали и всичко ще е така, както винаги е било в тази пародия на държава, наречена България - битият си е бит и т.н., а виновни и наказани няма.
Всъщност, единственото хубаво нещо в цирка покрай мораториума се заключаваше в общия вот Атака-Герб-БСП, което показа нагледно истинското лице на уж взаимоизключващите се политически формации, произлизащи от редиците на БКП-ДС и събрали се отново в името на келепира. Та пропуска ли се такава възможност?! И без това друго освен земя май не остана за крадене...

Крайно време е депутатите - или за каквито там се считат - да гласуват един мораториум на свинщината и да се оттеглят вкупом и грухтейки от Народното събрание!Снимка : mediapool.bg

....

Ако написаното ви харесва, кликнете на бутоните :-)