Битката за Европа


Когато навремето Екатерина Велика обявява на европейските правителства, че съпругът й, императорът Петър III, е починал вследствие на хемороидна колика, на всички им е било ясно, че става дума за най-обикновена лъжа, или както бихме го нарекли днес - fake news, дължаща се може би на немското чувство за хумор на обичащата ласки императрица.

Тогава обаче информацията е получавана и обработвана от хора знаещи и мислещи, а днес тя достига директно до функционално неграмотния народ, който си въобразява, че е достатъчно да прочетеш нещо, за да го разбереш. Вследствие на което средствата за масова информация биват превръщани от някои безскрупулни политици в средства за масова дезинформация, а благодарение на интернет лъжите преминават безпрепятствано националните граници и въздействат на общественото мнение и политиката на международно ниво.
Така анти-демократичната пропаганда жъне редица успехи и клати устоите както на Европейския съюз, така и на много други държави и институции.

Особено мощна и безнаказана е анти-европейската кампания в България.
Като страничен наблюдател отчитам ежедневно нови и нови лъжи, пред чиято наглост дори и Екатерина II би се изчервила. Българинът обаче чинно клати глава и цъка с език сякаш е неспособен да погледне около себе си и да види, че му пробутват абсолютни врели-некипели - то пълчища от мигранти ли не го заливаха, то българските сортове домати и българските имена ли не му забраняваха, то стратегии за отнемане на децата ли не го терзаха, то 14 различни пола ли не му натрапваха чрез Истанбулски конвенции... Информацията за ставащото зад граница пък хептен е изкривена и невярна - най-разпространеното име при новородените в Германия било Мохамед... Ама не било в цяла Германия, ами само в Берлин. И не било сред всички новородени, ами само при деца с родители мюсюлмани... И накрая се оказва, че става въпрос за около 1,26% от новородените в германската столица, а в глобалната класация името Мохамед е едва 24-то!

Така наблюдателите съвсем обективно констатират, че Битката за Европа в България е загубена. Общо взето българската държава днес изпълнява ролята, предначертана още от Екатерина II - да служи за руски бастион на Балканите и в Европа. Чрез небивалата кражба на еврофондове и саботажа на европейските процеси България се е превърнала в перфектен паразит, отслабващ Европейския съюз в полза на основния му геополитически съперник на континента - Русия.
Толкоз по въпроса.

Изборите за европейски парламент потвърдиха думите ми - избирателите, гласували за демократично и про-европейски настроената коалиция "Демократична България" са малко над 5% в България, а с гласовете на българите в чужбина стигна зорлем до 6%...
Което се равнява на що-годе толкова милеещи за европейско бъдеще и демокрация българи.

Реално погледнато 94% от гласувалите българи подкрепят статуквото и изпращат в европарламента отрочетата на Екатерина Велика.

Коментари