УВО?


Първо да уточня, за да избегнем недуразуменията. Изразявам се от позицията на наблюдател, а не на участник. Нямам политически, социални или териториални претенции към българското общество, за което отдавна съм спрял да тая особени надежи. Не гласувам на българските избори и дори не съм подновил българските си документи. Или с други думи казано, единствено доказателство за българския ми произход и наличието на българско културно наследство остава това ефирно владеене на езика на дядо Вазов и Кръстьо Пишурка, за което мнозина биха ми завидели, ако ги интересуваше нещо друго освен собствената им Пишурка.

Така че ще изкажа едно лично мнение с особената забележка, че БИХ уволнил Бойко Борисов поради еди-кои-си причини, АКО бях жител и граждански деец на България.

Първо. Бих го уволнил, защото говори като махленски бабаит. Подобен език е недопустим за политик на ниво общински съвет, камо ли за премиер.
Осъдителен е най-вече примерът, който Б. Борисов дава на младото поколение, в чиито представи успехът вече не е свързан с образование и компетентност, ами с тупане в гърдите и ръсене на простотии.
Изказванията на Б. Борисов са абсолютно импровизирани, непредсказуеми, несвързани, вулгарни и цинични. Същото се отнася и до заеманите от него и неговата клика позиции. Един истински, професионален политик не се грижи сам за изказа си, нито пък пише сам речите си. Обикновено около него има десетки професионални "пера", които успяват да предадат с точни думи съдържанието на политиката, а пък политикът разполага с минимум здрав разум и чувство за благоприличие, за да не се излага и да не излага всичките си избиратели, говорейки идиотщини под път и над път.

Второ. Бих го уволнил заради пълната стагнация в страната. Откакто е на власт, България тъпче на едно място, инвестициите намаляват, престъпността си е същата, икономическият ръст е скромен, въпреки че има мегдан за скок напред... Защото когато тръгваш от нулата, е много лесно да направиш двуцифрен ръст...
Заплатите никакви ги няма и въобще българите са на последно място в Европа кажи-речи по всичко. Та дори и по продължителност на живота.
Особено показателен е броят на жертвите по пътищата - дори и бившият вече транспортен министър участва в транспортно произшествие, при което загина сина му. 

Трето. Бих го уволнил заради апологетиката на престъпния комунистически режим и реабилитацията на комунистическия диктатор Тодор Живков.
Освен това са осъдителни и думите на Борисов относно различни малцинства, чрез което поощрява различни форми на дискриминация.

Четвърто. Бих го уволнил за унизителното лазене на колене пред Московския самодержец. И Борисов, и Радев се държат като абсолютни мухльовци и слуги. Борисов на няколко пъти променя позициите си , за да угоди на Русия. Напълно разбирам руснаците, че си гонят интереса, но не разбирам защо пък българските политици въобще не си го гледат! То Белене ли не беше, то Южен поток ли не беше, то резервати по Черноморието ли не им подарявахме...

Пето. Бих го уволнил заради вялото участие в европейската политика. Нито прави нещо конкретно за влизане в Шенген, нито за останалите политики и договори. Защото е унизително също да участваме в ЕС единствено заради келепира, а да не даваме нещо и от себе си.
Макрон хубаво му каза, че е гащник, обаче Борисов не го разбра...

Толкоз. Борисов просто е поредното недуразумение на българската политическа сцена. За жалост такива у нас с лопата да ги ринеш. Особеното у Борисов е, че се задържа малко повечко от необходимото и поносимото. Но нека бъдем честни със себе си и си признаем, че политическият елит во главе с Баце засега е точно такъв, какъвто българското общество е способно да излъчи - нито по-лош, нито по-добър. Единственият възможен. Единственият заслужен. Сори!

Коментари