Франция отново ужили мутрокрацията

За качеството на една позиция/изказване най-добре говори ответната реакция. В случая френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан явно е уцелил десетката, защото гнездото на червените рептили тутакси се оживи и направо започна да ври в гневни гърчове. Първи засъскаха получилите субсидия за рекламирането на европейското председателство Пик, Блиц и Стандарт, чиято основна роля е да омърсяват европейските ценности и да разпалват чувството на омраза към всички с изключение на дядо Иван.
След това и уж прогресивният КлубZ излезе с анонимна статия в отговор на дьо Кабан, в която обвинява Европа за провалилия се преход в България, защитавайки индиректно историческата обосновка на мутрокрацията и в крайна сметка интересите на самодержеца Борисов.
По-късно изпълзя и комодският варан Божидар Димитров, който пък подхвърли съвсем непринудено клевета, според която дьо Кабан бил откраднал пари от изложбата в Лувъра.

С риск да разочаровам доносника Божидар Димитров и представите му за добре функционираща администрация, в която дърти ченгета си пълнят джобовете и бълват простотии без никой да им държи сметка за каквото и да било, ще заявя, че в една НОРМАЛНА държава с НОРМАЛНО общество това няма как да се случи. Не, във Франция на такова ниво не могат да се присвояват средства и затова във френското общество, което със сигурност си има други далеч по-модерни кусури, гниди като Божо Димитров все пак не виреят.
За сметка на това виреят достойни хора като посланик дьо Кабан, за което съвсем благородно и с тъга можем единствено да завиждаме.

Посланикът и посолството излязоха вече с официално становище и аз искрено се надявам, че най-после някой ще опита поне да осъди и затвори устата както на Божидар Димитров, така и на пълчищата псевдо-медии, заливащи обществото с лъжи, тенденциозна информация и явни клевети.
Във Франция ми е надеждата!

....
....

Коментари