Кандидатурата на Бокова - Куцо магаре, малелеее...

Навремето бях възприел кандидатурата на Ирина (жа)Бокова за шеф на Юнеско като блъф, подигравка или в най-добрия случай трагично стечение на обстоятелствата. В крайна сметка не беше блъф...

Българският данъкоплатец финансира тогава кампанията на червената аристократка (в смисъл - неследствено привилегирован червен апаратчик), от което можем логично да заключим, че именно българският данъкоплатец саботира международната институция, настанявайки на ръководния пост една московска матрьошка. Последствията бяха наистина трагични - Юнеско загуби най-големият си донор в лицето на САЩ и се превърна в руска кукла на конци. Всички баламурници, които доскоро казваха за Бокова "Защо пък не?", по-късно зарониха горчиви сълзи и съжалиха за лековерието си.

Би било наивно да си мислим, че днес международната общност би повторила грешката си. Но пък реалията ни потвърждава някои необорими истини.
Да, българският данъкоплатец отново развърза кесията си за дъщерята на червения мародер Георги Боков и сестра на сатрапа Филип Боков, за да щурмува този път ООН. Да, отново българските велможи подкрепиха Ирина Бокова с думите "Тя е българка!" (сякаш това й предполагаемо качество зачерква всичко останало). И пак да, кандидатурата на Бокова за генсек на ООН е не само грешка и срам, но и открито признание пред света, че България никога не се е изплъзвала от ноктите на Политбюро и московските му настойници.
Но въобще някой някога мислил ли е друго?
....


Коментари