С ЛИКА НА ВОЖДА - НАПРЕД!

В СССР имало хора, които си татуирали на гърдите портрет на Сталин, защото си мислели, че така ще се предпазят от вражеските куршуми... За жалост обаче, с портретчета или не, през Втората световна война умират над 30 милиона съветски граждани, което пък ме навежда на мисълта, че въпросният лик на вожда може би е донесъл повече нещастие, отколкото късмет.

Времената се менят, а човешката плиткоумност си е все същата. Не вярвате ли? Ами ето, в Русе изрисували лика на Бойко Борисов върху капака на автомобил. След като Бойко Борисов се превърна в бог на автомобилизма, построявайки няколко отсечки от магистрали, съвсем логично хората си въобразиха, че евентуален портрет на банкялийския богатир върху предния капак на личното МПС ще ги предпази от ПТП. Говори се дори, че при наличие на портрет на Борисов застрахователните дружества отбивали от цената на годишната застраховка...


Коментари

  1. Един нюанс - в СССР затворниците са си татуирали Сталин по гърдите, защото са мислели, че няма да ги разстрелят, никой няма да посмее да стреля срещу изображението на Сталин. Естествено, не помагало.

    ОтговорИзтриване
  2. Лека корекция: Сталин на сърцето са си слагали разни криминални елементи, за да избегнат разстрел. Не съм чувал за войници да го правят (освен, ако не са освободени криминални, де)

    ОтговорИзтриване
  3. Согласен! Обаче не е нужно да влизаме в детаилите, когато основна тема в случая е нашата родна идиотщина с вожда ББ. Сталин и татуировките са само повод за сравнение ;-)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар