Агент Ивайло гледа-Иде ли-Една централа-По жицата (с Бойко)...


Както обикновено, чета и се забавлявам. Народът пак играе хоро и ръкопляска на водителите. И защо? Защото премиер Бойко отказал на руснаците една централа. Не, мерси! - казал и се препотил пет пъти, а отатък Путин дишал тежко в телефона, галейки нежно копчетата на ракетните установки.

Следваща забавна картинка и следващо телефонно обаждане - премиер Бойко звъни да се обяснява на агент Ивайло, по-известен в светското пост-съветско общество с името Иво Инджев. Всеки би могъл да се запита защо, аджеба, Бойко не звънна на Любка Кумчева, ами точно на Иво Инджев? Ами защото едно е да си метеорологичен агент, а съвсем друго е да носиш пагоните на ДС. Но и за това май много не ти пука, драги читателю, защото ние сме толерантен народ и лесно забравяме и ръкопляскаме. Правим компромиси с миналото така, както правим компромиси и с бъдещето, и с настоящето. Пито-платено, битият-бит... и т.н...

Но нека погледнем "великата" новина и помислим какво толкова ни стъписва в нея. Може би се учудихме, защото Бойко Борисов послуша общественото мнение? Или че не похарчи пари, които няма? Или че не каза на цяла Европа, че съвсем доброволно се заробваме с астрономически дълг към дядо Иван за още поне пет века? Или че не построихме ненужна централа? Това ли е чудното на решението на Борисов? Или просто това беше единственото възможно решение?

Та, защо изпадаш в захлас, неразумни? Нима не ти е ясно, че Бойко Борисов нямаше право на избор и че всяко угодно на руснаците действие щеше да бъде пагубно за България и за правителството на Борисов? Защото сме свикнали да ни ръководят родоотстъпници от рода на Симеон, Доган и Станишев, но в случая родоотстъпничеството щеше да се превърне в родоубийство, ако Борисов беше подписал договора. А пък в същото време руснаците едва ли ще се обидят особено, имайки предвид, че те и сега доят България като крава с небивали цени на газ и прочие.

Така че, драги, ръкопляскайте, но потихоньку. И не на Бойко, ами на Ивайло, защото той единствен се облажи от тази "хроника на един предизвестен отказ". А защо точно той, ще раберете в следващия епизод на евтината герберска сапунка.

...
...

Коментари

  1. :)))

    Ще цитирам коментара на Николай Павлов ("Черна станция") в блога на Комитата:

    "Николай Павлов каза...

    Обадил се е на Инджев, понеже е уше на американците, преди това се е обадил и на Уорлик, обаче той си няма блог, да се похвали."

    ОтговорИзтриване
  2. Просто ревнувате, защото Б.Б не се е обадил на вас.

    ОтговорИзтриване
  3. Ха! Ами че той искаше да ми се обади, но аз му забраних :-)))) Обади се на Ивайло, викам, че той и без това вече е "осветен"...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар