Да здравствует Плевнелиев!

Мнозина ще рекат, че изборът на Росен Плевнелиев за президент е не само чудесен за царуващата мутрокрация, но и за бъдещето на жизненоважната руско-българска дружба. И ще са прави! Защото ние българите сме практични хора и обичаме да съчетаваме полезното с приятното - хем гласуваме, защото сме съвестни граждани, хем избираме най-удобния за матушка Русь лакей. Така всички са доволни и вся публика рукоплещит. Но трябва все пак да признаем, че на последните избори малко се попрестарахме... И до втория тур допуснахме такива кандидати, за които и самата Москва трудно би се сетила дори и в най-разгорещените си русофилски сънища. Това обаче не е особено стряскащо, защото още от Татово време е така - ако Кремъл си позволи да отдели в червените си кюлоти съвсем деликатно мехурче въглеводород, при нас памперсите задължително преливат.
Та от тази гледна точка Плевнелиев е наистина прекрасен избор. Още изборната тупурдия не беше преминала и бременните жени не бяха доизнесли чувалите с 700 000 невалидни бюлетини, когато галеникът на Бойко Борисов реши да изрази вярност и покорство пред Русия.
Истината е толкова по-красива, когато е споделена и засяга чистата и свята любов на номенклатурчиците, апаратчиците, ченгенцата, доносничетата и всички останали твари, изпъплили от недрата на съветската родина и червения площад.
След годежните изявления в "Комерсант", сега Плевнелиев окончателно сключи граждански брак с мъжа на сърцето си - дядо Иван.
Не, България няма да е Троянски кон на Русия, ами просто... кон. Няма да защитава подмолно интересите на руската империя, ами ще действа съвсем открито. Няма да се крие в гардероби и да притичва по късна доба под прозореца на любимото същество, ами ще консумира брака си на всеослушание, а гадните капиталисти могат само да завиждат за любовната страст.

И понеже развоят на събитията беше очевиден, та си зададох въпроса защо въобще беше нужен този цирк с изборите, мошеничествата и постановките. Та нали ние сме си известни като Задунайската губерния, шестнадесетата республика и т.н.? Защо се занимаваме с глупости, когато демокрацията и европейското ни развитие са осъдени да гинат под ботуша на московския авторитаризъм?

Но Плевнелиев го каза най-добре - ние сме вратата на руските интереси. Слушайте го и все така няма да ви се налага да мислите. Москва ще мисли вместо вас.

...

Коментари

  1. Има утеха Блогуващия. На българите не може да се разчита. Китайците са вече до Урал. На тях може по обективни причини. Стана по-бързо от прогнозите ми.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар