Чернобилският ад празнува рожден ден, а заедно с него играят хоро и виновниците за катастрофата

На днешната дата преди четвърт век Европа бе поразена от най-голямата ядрена катастрофа в съвременната човешка история. Става дума за замърсяване, надвишаващо 200 пъти атомната атака над Хирошима... Жертвите са стотици хиляди, но точни данни за тях нямаме, тъй като СССР се постара да скрие истината. Данни за замърсяването в България, до която тогава достигнаха и така наречените „горещи частици”, също няма.

За сметка на това обаче имаме данни за хората, които не само скриха истината от нас, но и ни пратиха да манифестираме под радиоактивния дъжд. Същите тези хора забравиха също така да ни снабдят с йод, както и да ни предупредят да избягваме силно заразените с радиация продукти. Ако искаме да направим сравнение с други държави в горе-долу същия политико-тоталитарен контекст като България по онова време, можем да кажем, че в така създалата се ситуация след катастрофата в Чернобил дори и извергът Чаушеску не постъпи толкова жестоко с румънците, както бай Тошо постъпи с нас.

Можем също така да кажем кой сложи паметник на бай Тошо в Правец и кой иска да строи ненужен АЕЦ в Белене. Същите хора сега ни управляват по същия нескопосан и вреден начин, както това се правеше и тогава от политбюро на ЦК на БКП.

(снимка от откриването на паметника на Тодор Живков...)

А ето какъв текст би трябвало да напишат на паметника онези, които жалеят за бай Тошо и гледат толкова тъжно от горната снимка :

На бай Тошо,

Селски тарикат от Правец ,

Неграмотен овчар,

Вреден простак,

Лъжец и убиец,

Интригант и кукла на конци,

Верен слуга на Москва,

Вожд и учител на цяла шайка разбойници.

Винаги ще помним твоята мерзост и ще робуваме на чужди интереси!

От опечалените ти последователи-овци с благодарност за радиацията и комунистическия режим





Коментари

Публикуване на коментар