МЕНИ ЛИ СИ ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА или сравнителен анализ на една политическа кокона

Ако искате да промените радикално външния си вид, вземете пример от посланик Бокова – след дълъг престой в Париж със сигурност ще се научите на това-онова в естетично отношение.

Ето, преди време Ирина Бокова носеше класическото ориенталско сетре с подплънки, косата и беше момчешки къса и с цвят на великденско яйце, усмихваше се глуповато, а като цяло особата й излъчваше раздвоението на неосъзнатата лесбийка.



Няколко години по-късно Ирина Бокова промени изцяло стила си. Е, все още не може да предизвика в мъжете желание да я ущипят, но поне не плаши децата.
И всичко това е благодарение на нас, данъкоплатците, финансирали кандидатурата на госпожа Бокова за шеф на ЮНЕСКО, както и безбройните й пътешествия по белия свят (като например... Того?!), по време на които тя води усърдна кампания и демонстрира ловка дипломация и безупречна прическа. (По дяволите, защо ТОГО?!)



И всичко това се вписва чудесно в поведението на класическия номенклатурчик, чиято единствена цел се заключава в желанието да отчете дейност. Спомняте си Соломон Паси и кандидатурата му за шеф на НАТО, или кампанията София – олимпийска столица... В крайна сметка нищо не се получава, но за това пък средствата са успешно усвоени, а другарите са доволно нахранени. И с нова прическа.
Специално за читателите на скромния ми блог изнамерих основния източник на вдъхновение за госпожа Бокова. Става въпрос за бившата кметица на 17-ти арондисман в Париж госпожа Франсоаз дьо Панафьо. Моля, хвърлете един поглед на снимката й и ще разберете какво имам предвид.



Приликата между Бокова и Франсоаз дьо Панафьо съвсем не спира дотук. И двете са бивши министри и депутати, и двете са попълвали „женска квота” и са се впускали в предварително загубени изборни битки - дьо Панафьо за кметството на Париж, а Бокова на президенстките избори като вице на Маразов.
А има и разлики – първо дьо Панафьо е от десницата, второ - тя има достатъчно доблест (по името й разбирате, че е с благородническо потекло), за да се оттегли от кметския пост в 17-ти арондисман след като загуби изборите за кметството на Париж, и трето - използва пудра срещу мазна кожа.

Да видим какво ще направи Бокова, ако не я изберат за шеф на ЮНЕСКО... Дали ще се украси със старата прическа тип „небой се, мамо, аз съм”? И дали ще върне парите от пътуванията до Того, Тайланд и т.н.? Надали. Или както казват съпартийците й – тази прическа с кръв сме я взели и... сещате се.

...

снимките са от :
уикипедиа

Коментари

  1. Сандо,мн. добър ъгъл за разглеждане на тази нелепа ситуация-комунист/ка от т.н номенклатурен апарат, кандидат на за шеф на ЮНЕСКО. Все пак и UNICEF е част от тази организация. Горките деца от Того, кой знае как са бягали да се крият из храсталаците още като я видят как се приближава за поредната рекламна фото сесия, на която се е приготвила усмихнато да им бърше сополите.
    А и ако това фризьорско недоумение спечели председателския пост, надявам се FC Barcelona да не продължават да плащат за това че рекламират на екипа си логото UNICEF. Със сигурност от там на сетне не могат да бъдат сигурни къде ще отиват парите им, дали за децата на Того или за финансиране на мутрокумунизма или някое безумно начинание на гоце

    ОтговорИзтриване
  2. Въобще не си правя илюзии за истинската мисия както на нашите, така и на всички други дипломати в ЮНЕСКО. Там се намърдват само с връзки, а работата им е да вземат заплати без да вършат никаква работа. Нещо като МОК... Или като българските институции :-))))

    ОтговорИзтриване
  3. Сандо, питам се дали след твоята публикация светът стана по-добър, дали ЮНЕСКО стана по-смислено, или пък ти стана "по-мъж" редейки плювки по адрес на една жена, при това на принципа "кучето си лае, а кервана си върви"

    ОтговорИзтриване
  4. Отговор на въпросите на Анонимен : Не. А ти какво мислиш по тези проблеми?

    ОтговорИзтриване
  5. баба ви е нелепа
    жената се бори с арабския империализъм - вие тука локуми дъвчете

    ОтговорИзтриване
  6. Кокона или кокошка или и двете.

    ОтговорИзтриване
  7. Ха-ха! Арабски империализъм :-)) Такова чудо не е имало от средновековието! Не знам СРЕЩУ какво се бори, но със сигурност знам ЗА какво - вечна дружба КПСС/БКП до смърт! Все пак жената е завършила образованието си в Советском союзе...

    ОтговорИзтриване
  8. Ама си я подхванал женицата, мира не й даваш. Като не я изберат е ясно какво ще стане - нищо. Лошото е, че няма кой да ги прочисти тези червени кланове. И в Европа си намериха поддръжка. Виж какво стана с Кунева.

    ОтговорИзтриване
  9. Ами, Златина, наистина може би прекалявам с закачките по отношение на Бокова, но и тя също прекалява - избягах на 2500 от България, а тя и тук ме догони :-)))

    ОтговорИзтриване
  10. Ми нали знаеш, те са на всеки километър, затова че крайно време е да спрем да бягаме и да се обърнем срещу тях и те да почнат да бягат.

    ОтговорИзтриване
  11. Тъкмо гледах французите как са го нагънали тоя дьо Вилпен, съветника на Станишев. Как да не избягаш в такава страна!

    ОтговорИзтриване
  12. Горкичкият Вилпенчо... Ама и той тръгнал с дявола карти да играе - при Сарко прошка няма. Бетер болшевик е.

    Перверзията се състои в това, че Сарко е знаел още от самото начало за аферата, но е изчакал дьо Вилпен да падне в капана, за да може след това по-добре да му види сметката ;-)

    ОтговорИзтриване
  13. Супер, тъй му се пада, опасен е тоя Сарко. Хич не му пука от нищо.

    ОтговорИзтриване
  14. Опасен често римува с ужасен... С дьо Вилпен бяха в една партия все пак. И в едно правителство. Сигурен съм, че в други времена Саркози би бил перфектен диктатор. За момента обаче само вдига много шум без да постига кой знае какви резултати. А голямата му президентска придобивка е Карла Бруни :-)))

    ОтговорИзтриване
  15. ne,vsi4ko e zaradi populista-juje sARKOZI(daje imeto mu trqbva da se pi6e taka).iz4akal go e,za da spe4eli pove4e simpatii,tova e star nomer.a ne pomnite li kak iz4aka da vklu4at kamerite,za da zabie prast v gardite na BU6 i da mu kaje 4e USA sa vinovni za krizata?

    ОтговорИзтриване
  16. Ако вземат, че я изберат ще можем да поставим пред цял свят няколко важни въпроса:
    1. Какво мисли мадам Бокова за зверствата на комунистическия режим, в които е взел участие татко и Георги Боков, мракобесник, дългогодишен редактор на Работническо дело?
    2. Какво мисли мадам Бокова за цинизма на наследниците на престъпния комунистически режим, сред които се отличи собствения и брат Филип Боков (Поемаме вината само с мезета)
    3. Не се ли срамува мадам Бокова от престъпниците в родата си от по-ново време (младият Георги Боков)?
    Ако Ирина Бокова е шеф на паразитната организация Юнеско, тези въпроси ще се чуят по-надалеч и западната преса ще ги дъвче с особено удоволствие.

    ОтговорИзтриване
  17. Бях тръгнал да отговарям тук, но не виждам голям смисъл, затова го сторих на моя блог.

    Много сте злобни, трябва да ви се признае. Не е случайно, че Елин Пелин е казал, че ако в България някога се роди гений, това ще е геният на завистта.

    ОтговорИзтриване
  18. Геният на нагаждачеството го оставяме на г-н Марковски, който "подкрепи" БСП преди изборите, а сега "подкрепя" ГЕРБ. Така е то, от вендузи като Азер Меликов на възпитаниците на "интерната" им остана само да го крепи...

    ОтговорИзтриване
  19. Единият кандидат щял да гори книги, другият, българският (не казвам нашият), има комунистическо потекло! Съветска възпитаничка, член на БКП - една престъпна по българското законодателство организация! Днес лицето е част от партия, която е член на социалистическата общност в ЕС, но ние в България знаем, и в ЕС знаят, какво представлява БСП и как три пъти за 19 години разсипва страната.
    Както се казва: хвани единия, удари другия!
    Възниква въпросът: Сандо, какво правите вие парижаните, бе? Защо не ограмотявате ЮНЕСКО за собствения му кадрови състав? Това е повече от СУПЕРСКАНДАЛНО - комунистка, съветска възпитаничка, отрочка на свръхотявлен комунист, да кандидатства да оглави ЮНЕСКО! И така един ден дали няма да се допусне някой отрок или някоя отрочка на отявлен нацист да кандидатства да оглави ЮНЕСКО? Но няма, защото германците днес знаят какво правят и кого изпращат да работи като дипломат!
    Изказването ми е провокирано и от поведението на това лице Марковски, което се асоциира с БСП - така наречена партия, пълна със сталинисти. Реве в блога си, че другият кандидат искал да гори книги!? Но не казва и гък какво правеха комунистите, каквито са Бокови. Разбира се, манталитетът му красноречиво се разкрива от факта, посочен по-долу (ако е верен), че е прехвърчал от БСП в ГЕРБ. Че и претенциозен асоциатът му с асоциат на комунистите! Били сме злобни, та затова нямало да отговаря тук!? Кой чак толкова се интересува от Вашето мнение, бе, Марковски? Кой се интересува от мнението на един поддръжник на комунисти?

    ОтговорИзтриване
  20. Няма никакъв смисъл да подлагаме под съмнение принципите на демокрацията. И докато правим компромиси с тоталитарното минало, България ще си стои в миналия век, а Европа ще й се любува като на екзотично животинче, болно от екзотична болест.

    Другото, с което би трябвало обществото да се занимае, е положението на обикновените жени, а не на висшите партийни кадри - едно е да проявяваме язвителна ирония към недосегаемата червена аристокрация, а е съвсем друго , когато половината жени в страната са жертва на физическо насилие. Така че би било глупаво да предлагаме автоцензура под претекст, че сме много загрижени за крехката Ирина Бокова.

    И още нещо. Говорим за нея като за дипломат, а аз нищо дипломатично не съм видял в нея. Освен може би, че взе ведомствения апартамент на свещеника, за да го даде на Кирил Кадийски, като така премахна всякаква възможност българската църква да привлече на постоянна служба свещеник за парижките православни българи. Мъдър ход, достоен за безбожник от висша класа! Чудно ми е все пак как една българка, която пет пари не дава за духовния живот на сънародниците си в страната, където тя е техният основен представител, може да претендира на ръководния пост на най-голямата културна организация на планетата?!

    А, и още един проблем - на избори човек се представя с програма... Но само в България сме способни хвалим кандидат БЕЗ ДОРИ ДА СМЕ ЧЕЛИ ПРОГРАМАТА МУ. Та, дочух всякакви коментари, но нито един не засяга конкретно възгледите на Бокова. Може би защото ПРОСТО НЯМА ТАКИВА!

    Но все пак ще е забавно след Батето да видим още един български тарикат на важен пост в международните институции. Дръж се, Земьо...

    ОтговорИзтриване
  21. БОКОВА Е ИЗБРАНА!
    ТОВА Е СВЕТОВЕН ЦИНИЗЪМ, НА РАВНИЩЕ ООН, СРАМ И ПОЗОР! НЕ СТИГА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ 20 ГОДИНИ ДА СЕ ПОИСКА СМЕТКА ОТ ВИНОВНИЦИТЕ, СЕГА И ООН СЕ ДИСКРЕДИТИРА ТОТАЛНО С ТОВА РЕШЕНИЕ! НИЩО! ЩЕ ТРЯБВА ДА ОПРАВЯМЕ И СВЕТОВНИТЕ РАБОТИ!
    НУЖЕН Е МАСОВ ПРОТЕСТ! НУЖЕН Е АБСОЛЮТНО МАСОВ ПРОТЕСТ НА НОРМАЛНОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО - ДЕМОКРАТИЧНО, АНТИКОМУНИСТИЧЕСКО!
    ТОВА ЩЕ БЪДЕ ТЕСТ И ЗА ДЕМОКРАТИЧНОСТТА И НОРМАЛНОСТТА НА ДНЕШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ, И НА ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО ОБЩЕСТВО!
    НУЖЕН Е АБСОЛЮТНО МАСОВ ПРОТЕСТ!!!!!
    ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ. ПЪРВО, ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ АНТИКОМУНИСТИ ПО СВЕТА, ОРГАНИЗИРАЙТЕ СЕ ЗА ЕДИН ГНЕВЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ТОВА РЕШЕНИЕ, ИЗДАВАЩО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКИЯ МОРАЛ И ИСТОРИЧЕСКАТА НЕГРАМОТНОСТ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ООН И ЮНЕСКО!
    ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ, АТАКА, РЗС, СДС И ДСБ НЕЗАБАВНО ДА СЕЗИРАТ РЪКОВОДСТВАТА СИ - ВЕДНАГА - И ДА ПОИСКАТ СПЕШНО УТРЕ СУТРИНТА ДА СЕ СЪБЕРАТ И ДА ИЗГОТВЯТ ПРОТЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ РЕШЕНИЕТО!
    ОЩЕ УТРЕ СУТРИНТА ТРЯБВА ДА ЧУЕМ, ЧЕ ИМА НОРМАЛНИ ХОРА В ТАЯ ДЪРЖАВА! А НЕ ВЛЕЧУГИ, ПРИМИРЕНИ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ВАРВАРИ!
    ТАЯ "ДАМА" Е БИЛА ЧАСТ ОТ МНВР ПРЕЗ КОМУНИЗМА, КОГАТО БЕ УБИТ (ОТ ПОЛИТБЮРО) ПИСАТЕЛЯТ ГЕОРГИ МАРКОВ! АСОЦИАТ НА УБИЙЦИТЕ ДНЕС ЩЕ РЪКОВОДИ ЮНЕСКО!

    ОтговорИзтриване
  22. Предизвика съдбата ти, Сандо, с тия писания!

    ОтговорИзтриване
  23. Съжалявам, не исках да дърпам дявола за топираната опашка :-)))

    В крайна сметка ЮНЕСКО предпочете червената чума пред холерата. Надявам се обаче свинският грип да отнесе цялата организация барабар с номенклатурчиците, конформистите, опортюнистите и всички други паразити, които съсипаха благородната идея на ООН.

    ОтговорИзтриване
  24. Винаги съм се възхищавала от високото интелектуално чело на комуниста -пък и имената им хубави!
    Това положението !

    Теркинчето

    ОтговорИзтриване
  25. Eхххххх, с много противоречиви чувства съм.

    От една страна - не бих казала, че голям гений ни представлява в Юнеско, както В.Марковски твърди (да вдигнем малко критериите все пак, в началото на 21 век сме, а). Ясно е тоя гений кой го позиционира така с народни пари точно в разгара на най-голямата криза. Ясно е и докъде ни доведоха отново нейните партийни съратници заради пустото доверие, с което част от българите отново ги овластиха...

    Но все пак, една българка ще ръководи Ювеско. Дано не се оплеска, както им е навик и стил?

    ОтговорИзтриване
  26. Сандо, вижте там поне вие, българите в чужбина, направете нещо за един ПРОТЕСТ ДО ООН И ЮНЕСКО заради този скандал с назначаването на тази комунистка!
    Агитирам за това (да се организира ПРОТЕСТ - апел, подписка, няма значение формата) вече два дни в "Дневник" и "Гласове", но няма досега нищо.
    Самият аз съм много зает, но, разбира се, ще се включа, ако някой направи нещо.
    Как иначе ще разбере светът, че българите (нормалните) не са съгласни и намират този избор за повече от скандален?

    ОтговорИзтриване
  27. Толкова много анонимни коментари!

    Още се страхуваме да си казваме името, когато казваме мнението си. Още чакаме някой друг да направи нещо вместо нас.

    Да, Сандо - не само вълкът, но и неговите жертви трудно сменят козината си...

    ОтговорИзтриване
  28. Нямам никакво намерение да се занимавам повече с Бокова и да й давам възможност да черпи сили от моето омерзение и негативно отношение. Защото комунистите са такива - тяхната енергия идва от тъмната страна на човешката природа. А игнорираме ли ги, тогава те сами се обезличават и изчезват.

    Освен това протести трябваше да има, когато обявиха кандидатурата й.

    Веднага след издигането на Бокова на въпросната служба в ЮНЕСКО, френският вестник "Льо Монд" публикува подробна статия за нея. Така че западняците не пасат трева и знаят много добре за какво става въпрос. Друг е проблемът, че явно ЮНЕСКО въобще не ги вълнува.

    ОтговорИзтриване
  29. Сандо, не съм казвал, че западняците пасат трева, но същевременно и знаем много добре, че те никога не са били ДОСТАТЪЧНО БЕЗКОМПРОМИСНИ към комунистите - и тогава, през комунизма, и сега!
    Ето една съвсем прясна новина, която е поредно доказателство, че цивилизованият свят и особено Великобритания никога няма да забравят едно събитие!
    Известен британски художник, Декстър Далууд, е нарисувал творба, озаглавена The Umbrella Murder ("Убийството с чадър"), и тя току-що е изложена в галерията Gagosian (това е верига галерии):
    http://laist.com/2009/09/25/review_dexter_dalwood_at_gagosian_g.php
    Току-що написах на Христо Христов, автор на предизвикалата сензация по света книга "Убийте Скитник" (за която повечето българи не са чували), че би било добре да се напише статия в "Дневник" за това. Или изобщо за Г.Марков, като се използва и този факт - показващ, че убийството на Георги Марков и тепърва ще вълнува хората в цял свят и особено в UK! И ще продължи да бъде едно от най-важните (в отрицателен смисъл) събития в световната история!
    А да питаме ли какво отношение към това културно събитие ще изрази комунистката Бокова? Същата, която работеше в Министерството на външните работи на НРБ - което най-нагло дълги години лъга света, че БКП не е убила светеца на българската демокрация Георги Марков!

    ОтговорИзтриване
  30. Съгласен съм за Георги Марков и всичко останало. Британците държат на него, защото тогава комунистите убиха не само българския дисидент, но и британския журналист Г.Марков.

    По същия начин и французите се бият с нокти и зъби за осъждането на убийците на Мартин Борилски, койтобеше не само българин, но и френски студент.

    И въобще това е една от чертите на великите нации - държат на справедливостта и дължимото им уважение. А ония с червените звезди на челата не уважават нищо и никого, мразят дори и собствената си кръв. Това е то, червеният тумор. За него терапия няма.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар