Борисов без маска и без грим - озъбено, свирепо ченге

Вече два месеца българските граждани се опитват да вземат съдбата си в ръце, гонейки самонастанилата се във властта всемогъща мафия.
Само два месеца протести, а статуквото е едно и също от началото на Прехода, та дори и от преди това. Едни и същи хора, свързани по един или друг начин с партийните или силовите структури, си предават властта като щафета салам.
Положението е трагично, но хората са неспособни да си дадат сметка за това. Свикнали са с този живот, а друг си нямат и не могат да си представят, че могат да го променят. А пък и управляващите са изпечени лъжци и ги лъжат, че България е като в химна - "земен рай".
Да бе, да...
Земен рай, но с най-ниски доходи и с най-кратка продължителност на живота в Европейския съюз.
Земен рай, но с най-висока смъртност на СВЕТА.
Земен рай с отчайващо образование и здравеопазване.
Земен рай с несъществуващо правораздаване.
Земен рай със съсипана природа.

Земен рай, в който премиерът е съвсем явно свързан с мафията, с трафика на дрога, с отклоняване на средства, с прикриване на доходи, участва в схеми за пране на пари и слугува на концерни и предприятия.
И понеже България е малка страна, всички знаем наизуст порочните практики, но всеки от нас си намира причина да ги приеме безропотно до момента, в който всичко вече е безвъзвратно загубено.

И така, светът върви напред, добро и лошо го сполетяват ден след ден, но той все пак върви и не спира. Единствена България стои и се гърчи във вечна стагнация с вечните Тато, Баце и чичковците от ДС, които разполагат с народ и държава както сметнат за добре.

Затова ги пиша тези редове без особена надежда, че нещо ще се промени. Но имах нужда да го споделя поне в блога си. Защото състоянието на мизерия и разделение на обществото, до което го доведоха Борисов и шайката около него, е недопустимо.



Коментари

  1. Прекрасна публикация! БРАВО! Поздрави от Viseo - Уеб дизайн и SEO оптимизация

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар