Марин Льо Пен на посещение в София

Първо държа да подчертая, че това не е събитие, достойно за дебат. Позволявам си все пак да го коментирам, защото лъхащото от него лицемерие е направо... трогателно!

На 16 ноември 2018 г. Марин Льо Пен отива да търси подкрепа в най-бедната страна в ЕС, като в същото време основен довод за противопоставянето й на евросъюза и на евростатуквото въобще са именно тези страни, които получават повече, отколкото дават (демек България), и които съответно ощетяват - според нея - Франция.
Въпреки това противоречие обаче, Льо Пен ще получи подкрепата от българските си "колеги", защото и тя черпи финансиране от чичко Путин, откъдето идват впрочем паричките на повечето патрЕоти, саботиращи Европа, както на българската политическа сцена, така и въобще във всички страни-членки на ЕС. Всъщност, Льо Пен никога не е крила, че получава средства от Москва, а оправданието й е, че френските банки отказват да й отпускат кредити.

Другото общо между Льо Пен и патрЕотите е "опорната точка", според която Европа е жертва на "мигрантското нашествие", замислено и изпълнено от зли сили, целящи унищожаването на националните държави.
И последното общо е, че и Льо Пен иска да засили позициите си в евроинституциите, за да получава повече парички от една страна, но и за да изпълнява заръките на главния началник от Москва, т.е. да саботира Европа от друга.

Честно казано, посещението на Льо Пен в България е все едно Сидеров да иде да събира електорат във Факултето, Филиповци или Столипиново.

Толкоз.

Коментари