Европейската строгост спрямо София - само така и по-често!

В страна, в която виновни за катастрофи са дърветата, или пък деца блъскат джипове, или трябва да се намеси посланик, за да се осъди явен престъпник, или прокуратурата не търси никаква сметка за очевидни измами с еврофондове, сметки за парно, нито за неизгодни за страната сделки с ядрени реактори и т.н., и т.н., и т.н., арестуването на заподозрения за убийството на Виктория Маринова в толкова кратки срокове е небивал успех. И е чевидно, че международния натиск и хилядите реакции в обществото и най-вече зад граница са основна причина главните свинари в кочината да свършат някаква обществено полезна дейност.
Затова аз лично като европеец настоявам Европейският съюз да продължи да държи сметка за всичко на българската държава - най-вече за правосъдието, но и за усвояването на еврофондовете, за качественото изпълняване на обществените поръчки, за борбата с корупцията, за разделението на властите, за ефикасност на администрацията, за качеството на образованието, за опазването на околната среда, за защитата на потребителите, за качеството на здравеопазването.
Списъкът с изискванията към българската държава съвсем не е изчерпан. Но всичко това трябва да бъде изпълнено, за да се постигне някаква що-годе нормализация на българското общество и след толково години комунизъм и идиотизъм българите да се почустват най-после щастливи в собствения си дом.

Коментари