Как Франция стана световен шампион

Измамата бе разкрита : Франция спечели световната титла, защото я заслужаваше, а освен това е участвала на световното първенство с цели 52 футболиста! Т.е. за Русия са пътували 52
футболиста, родени в родината на Виктор Юго. Освен във френския национален отбор французи са играли и за Тунис (9), Мароко (8), Сенегал (8), Португалия (3) и Аржентина (1).
Общо за периода 2002 г./2018 г. на световни първенства са участвали 216 французи, 148 бразилци, 147 немци, 144 аржентинци, 136 англичани...

Така че тези, които си мислят, че французите обикалят из Африка в търсене на таланти, се лъжат ужасно. Франция е износител на футболни таланти, а не вносител.

В класация, съставена от 42 най-добри футболни школи, цели 13 са френски. След това се нареждат Испания с 8 школи, Германия с 7, Англия с 6, Италия с 5.В световната класация Франция е втора след Бразилия по износ на футболисти за чуждестранни клубове.

През последните 5 издания на Световното първенство по футбол са участвали общо 60 футболиста, произлизащи от парижките футболни школи, което нарежда Париж на първо място в света по създадени таланти.

Allez les Bleus!


Коментари