ПАРАДОКСЪТ БОРИСОВ

Бойко Борисов е може би единственият политик, способен да защити две коренно противоположни тези в рамките на едно изказване.
Първо се кълне, че бил демократ : „По-голям демократ от мене няма, това мога да го кажа и полагам огромни усилия да запазя целостта на България и спокойствието на хората“.
След това ни умолява да вярваме сляпо на "службите" : „Нека се доверявяме на службите, има достатъчно специалисти там, ...има политическо ръководство, има експерти, които много добре знаят какво правят“
Е, как човек може да е демократ и същевременно да изисква да се уповаваме на "службите" и техните секретни информации, а не на закона?!?
Защото историческите примери за "доверие" към "службите" са много - доверие хората са имали и в Гестапо, и в КГБ... И там е имало специалисти и политическо ръководство, нали? И ние имахме вяра в ДС, а и още му имаме, след като и днес именно Държавна Сигурност дърпа конците на цялата ни армия политически кукли.
Та, това ли му е демократичният дух на Борисов - вервайте ми, оставете ме да нарушавам Човешките права и въобще законите, оставете ме да правя услуги на диктатори и чужди сили, защото аз знам разни нещица за това-онова, а и изпитавам искрени чувства на любов към рОдината...
Съжалявам, ама това дори не е пишман демокрация. Това си е чисто беззаконие и мърлявщина.

И затова бих нарекъл парадокса Борисов "Каляската на Пепеляшка" - идва луксозна каляска, паркира се пред двореца, ти очакваш от нея да слезе някой с идеи и с държавнически умения, а накрая се оказва, че си оставаш само с каляската, която на всичкото отгоре се превръща в... тиква...
Или може би "Каляската на бай Х." повече би подхождало?


....

Коментари

  1. Мога да напиша много неща за този човек, но ще напиша само една част, понеже независимо, че съм далече от България знам, че бившата Държавна Сигурност съвсем не е спряла да действа, просто има ново име, и пипалата й стигат много далече, навсякъде. Времената на не са минали. ББ се издигна благодарение на факта, че беше много близък със силните на деня преди 10 ноември 1989. Като се въртиш покрай такива хора, ако си хитър, може да станеш един от тях.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар