Нагло, по-нагло, най-нагло, Валери Симеонов!



Прочетох писаниците на Валери Симеонов и.. се поразвеселих.
Всъщност, изхилих се нервно.
Абе, май не разбрах дали ми е весело или съм ядосан.
Може би просто при всяко ново изтрещяване на родните ни велможи привиквам все повече с идеята, че в България е установена диктатура на идиотите.
В туй епистоларно произведение собственикът на култовата телевизия СКАТ защитава тезата, че живеещите в Турция българи (които де юре са българи, след като българската държава ги счита за такива) не трябва да разполагат с право на глас. Което според мен е напълно в разрез с принципите на демокрацията и в една истински демократична държава би станало повод за съдебен иск. В България обаче си траем и затова, разбира се, демокрация ще видим през крив макарон.
Пак повтарям за тези, които се правят на приятно разсеяни, че в мейла си  Симеонов открито заявява,че целта на цялата далавера с новия Изборен кодекс е да се отнеме правото на глас на живеещи в Турция между 60 000 и 100 000 души... Па ако ще и покрай тях да „изгорят” и емигрантите във всички други страни по света. Защото според него тези 60 000 – 100 000 гласа са основната причина за всички свинщини в тази т. нар. държава...
Признавам, че в случая повече се развълнувах от думите, отправени от Валери Симеонов към останалите емигранти, живеещи в западна Европа и северна Америка, които според него са естествено противопоставени на живеещите в Турция българи, но поради непонятна немарливост не успяват да ги неутрализират.
Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция, от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?
Случайно да сте чували, че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи, а другите 200-300 000 браха гъби?

Нека все пак признаем, че Симеонов умее да борави с цифри – минава от 60 000 на 100 000 без да му мигне окото... Какво тук значат някакви си 67% повече?! И праща 200 000 – 300 000 българи (т.е. един град с размерите на Бургас барабар с околията) буквално за гъби... 


А ето го и бисерът, с който Симеонов си осигурява място в пантеона на идиотщината и наглостта за векове напред:
„...
Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници...”
Тук вече свалям шапка и запявам химна! Значи той, собственикът на медии, играчът, политикът, законодателят, оправдава действията си с безродните политици, т.е. със себе си и себеподобните си?! Той, участникът, обвинява безмълвните зрители за делата си? Той, извършителят, обвинява жертвата си („оскотелия данъкоплатец”) за липсата на поле за действие? И има наглостта да обвинява първия инвеститор в България (българската емиграция), че му се пречка в краката, че струва скъпо, че е наконтена позьорка, правеща фасони, за да я дават по телевизията? По НЕГОВАТА телевизия, може би?
Химнът свирши, сипвам си.

Коментари

  1. Мисля, че за министър е недопустимо да ползва такъв език - не ни се мотайте в краката. Всеки човек с българско гражданство има право да гласува - ако ще ескимос на полюса да е. Намирисва ми на някакъв привиден патриотизъм, зад който се крие единствено едно интересчийство - да ги изберат отново. Моля, продължавайте да пишете всяка седмица - чета ви с интерес.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар