НА ЛОВ ЗА МИГРАНТИ

Каква щастлива случайност, какво невероятно стечение на обстоятелствата! Ловна дружинка, предвождана - както в доброто старо време - от "големци",  е заловила - както в доброто старо време - група диверсанти/нарушители на свещената българска граница, дето още по времето на Ханко Брат е била точно начертана по силата на международните конвенции и е разполагала с модерни гранични съоръжиения тип "палисада", с вишки, картечници и прочие оборудване.
Е, как да не я охраняваш тая граница? Дори когато човек тръгне да трепе глигани, значи, пак му идва изотвътре да хване някой нарушител!
Дето има една дума, първо да изпълним свещения дълг към родината и чак тогава да се отдадем на трепане на животни, плюскане, поркане, чалга и "циганчици" в Звездец.

А през това време целокупният български народ ръкопляска на големците. Както в доброто старо време. И се прави, че не вижда тъжната истина на една държава - разграден двор, в която никой нищо вече не контролира и в която едни прекарват нелегално мигранти, а други се мобилизират в паравоенни милиции, за да ги гонят. 

А къде са властите в цялата тази работа? Къде е наш'та полиция, дето според химна на Веско Маринов бди зорко над сигурността на гражданите?
Ами, ей я де е - седи на пластмасово столче на пункта в местността Босна в Странджа планина и наблюдава тъжно преминаващите автомобили. А като вдигне палката да спре някой съмнителен камион, за който дори са му съобщили, пе прeвозва мигранти, той пък не му спира. И понеже няма служебен автомобил на разположение (колегата Гошо бил заминал с него да оправи една работа в Зведец), полицаят само повдига рамене и пак сяда да зяпа сънено в очакване на следващ автомобил.

Не ми вярвате, че е така ли? Ами идете да видите сами какви неистови усилия се полагат за опазване на границата и за приемането ни в Шенген. Всъщност, историята с камиона ми е разказвана от местни, така че със сигурност се е случвала поне десетина пъти. Разказвано ми е също как прекарват мигранти срещу заплащане чак до София. И въобще май е обществена тайна, че никой нищо не прави и че ловът на нелегални мигранти е само част от тръпката у съвременния авджия, към когото - ще ме извинявате - изпитвам доста противоречиви чувства. Защото ако бяха такива герои, за каквито се изкарват, щяха на първо време да погнат бракониерите. Е, да, ама едва ли има авджия в Странджа, който да не бракониерства... Или пък щяха да погнат дървосекачите и търговците на дървесина, които съм виждал с очите си да прекарват огромни композиции с дървета, отрязани в парк "Странджа", чийто директор също се пише "ловец на мигранти", барабар с кмета на Малко Търново - също участник в дружинката и инициатор на петицията срещу изсичането на Странджа. Или щяха да хванат телефонните измамници, или да се борят с производителите на канабис (отвисоко се виждат едни такива странни квадратчета със зелени насаждения насред полята...). Абе работа има! Виж, мерак... Освен за циганчици...

Така че, драги ми авджии, като ви знам какви сте и какво всъщност се крие зад цялата тази бутафория, хич не можете да ме зарадвате нито с улова си, нито с псевдо гражданската си позиция...


....
....

Коментари