СТРУВА ЛИ СИ ДА СЕ УДАВИМ В БИРА

Стана напоследък въпрос за спорната рекламна кампания на една българска марка бира, която съвсем откровено прави реверанс на соцталгията и въобще се опитва да намери положителни черти в една епоха, заради която все още плащаме вересии на онуй метафизично същество, наречено от комунистическите идеолози "История". "Историята, кай, ще ви съди", а след това те хващат и те разстрелват без съд и присъда. Е, къде е историята тука? Ами, няма я... А вината? Ами, само с мезета ги поемаме...
Няма нито политическа воля, нито политическа мисъл дори, която да е насочена към декомунизация на обществото. Не могло, нямало смисъл да се прави. Защо примерно да дразним ненужно лоботомизираните сталинисти, бутайки паметника на съветската армия и още няколко десетки скулпторни изрода? И затова до ден-днешен конците се дърпат от бивши агенти, а видни кадровици на режима продължават да вземат пенсии за трудов стаж, натрупан в услуга на един престъпен режим. Все едно бивши нацисти в Германия да вземат пенсии за времето, когато са работили в еди-кой си концлагер... Комптомис, та компромис! Ето ви сега компромис, ето ви Бокова, ето ви Слави Трифонов, ето ви Карбовски, Пеевски и т.н., ето ви бутафорно общество, управлявано от смешници.

Но, както и да е! Пускам няколко мои пародии на гореупоменатата реклама на соцталгията и на една долнопробна напитка, имаща общо с истинската бира точно толкова, колкото и москвичът имаше общо с мерцедеса, и алтай с кока-колата, и Бисер Киров с Боб Дилън, и Лили Иванова с Арета Франклин, и животът ни с живота на свободните хора.








Коментари