МИЗИЯ, ТРАКИЯ, КОЛОРАДО!!!

Винаги съм се възхищавал от този стремеж на българския дух да покорява нови и нови
територии и да се чувства навсякъде като у дома си! Преди няколко години Росен Плевнелиев, президент на превъзходната българска република, поздрави по случай Новата година българския народ с чудесни изгледи от Скалистите планини. Тогава всички много се зарадвахме, че тази изконна българска земя, носеща звучното име Колорадо и родина също така на милия ни колорадски бръмбар, най-после  се е завърнала в татковината.

Станахме прави и плакахме, пеейки "Бяла роза ще закича...", а Росен Плевнелиев тактуваше с вилица върху празна бутилка от Пиринско...

Днес пак се развълнувах, а сърцето ми затуптя с ритъма на електричката София-Перник на слизане от Владая към Драгичево. Връз рекламен материал на българския туризъм, предназначен за умиращите от желание да ни посетят англосаксонци, видях един особено представителен за нашите географски ширини животински вид - мечката гризли! Да, спомнете си как любимият на премиера ни литературен герой Винету ръка за ръка с нежния си приятел Поразяващата ръка се биеше именно с тази прабългарска мечка, живееща понастоящем из бившите български територии на Аляска и Канада.
Станах пак прав и си сипах.

Е, малко се озадачих от едно-две неща, ама карай. Първо не разбрах защо върху рекламата не са използвали новото лого на българския туризъм, за което платихме 1,5 милиона лева, ами са турили старото, дето мяза на изпражнението на крава, преяла с жълт кантарион.
И другата ми забележка е, че комай мечките - били те гризли или нищо и никакви кафяви мечки - не могат да се отстрелват... Законът забранявал...
Ама то пък в наши дни кой ти спазва законите, нали?

Затова продължаваме напред! Мизия, Тракия, Колорадо и България над Кличко - ура!

....


....



Коментари