УМЕР СТАЛИН

На 5 март 1953 г. умира Йосиф Висарионович Джугашвили, когото цялата планета знае като Сталин.
 
Ето какво мисли Чърчил за него : "Един ден за Хитлер ще се счита, че е бил дребен диктатор от епохата на Сталин"...

Сталин е главният виновник за възхода на Хитлер - с помощта на СССР нацистите успяват да се въоръжат за рекордно време и да смачкат западна Европа. Много от немските офицери също са обучени от Червената армия (например легионът Кондор, извършил всеизвестната тренировка над Герника). По-късно Хитлер и Сталин се спогаждат да си разделят Европа с пакта "Рибентроп-Молотов".
Сталин е главният виновник за поражението на Червената армия във войната с Полша (1919г.-1921г.).
Сталин е главният виновник и за Голодомора в Украина, при който умират около 5 милиона души.
По време на "Голямата чистка" Сталин лично фиксира квотите за избиване или депортиране в ГУЛАГ на "народните врагове" по градове, региони и републики. 
През Втората световна война Сталин нарежда депортирането на цели 61 народа и етноси, сред които са и живеещите на територията на СССР българи. (За 6 дни Сталин депортира близо 600 000 чеченци, като близо половината от тях измират във вагоните по време на депортацията...)
Сталин е главният виновник за избиването на полския елит в Катинската гора.
Сталин е главният виновник за тежките загуби на Червената армия по време на Втората световна война .
Сталин е главният виновник за извършените от Червената армия зверства  - кланета, масови изнасилвания, кражби и т.н.
Сталин е главният виновник за установяването на диктатури в източна Европа след края на Втората световна война. 

А най-неоспоримото доказателство за това, че Сталин трябва да бъде считан за най-велик диктатор на всички времена, е, че до ден-днешен в Русия съществува закон, забраняващ критиките срещу Сталин и срещу взетите от него по време на войната решения...
Миналата година в Русия бе забранен филмът на режисьора Руслан Коканаев, разказваш за депортацията на чеченците и зверското избиване на 700 души (изгорени живи от червеноармейците) в селцето Хайбах.

...

На същата дата умира и Сергей Прокофиев... В стремежа си да не разсейват хората от тъгата им по татенцето Сталин обаче, за смъртта на композитора се съобщава в съветските медии една седмица по-късно... Петгодишната ми дъщеричка слуша най-редовно "Петя и волк" на Прокофиев, обаче за Сталин не съм й споменавал все още... За да не я разсейвам от красотата на живота....

.... 



....


....

Коментари