ВО КРАТЦЕ ЗА КУЛТУРАТА НА МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА

Когато на Чърчил му предложили да ореже бюджета на културата, за да подпомогне с повече средства армията, той учудено запитал : " Тогава защо въобще воюваме?!"

Всеки здравомислещ човек, запознат с живота на истинските хора на изкуството, жертвали всичко в името на красотата и доброто у човека, прави днес паралел с преклонението на Чърчил пред културата и си задава подобни въпроси.
След като министър на културата ни е един впиянчен, вулгарен, арогантен, мразещ хората на изкуството простак, ЗАЩО НИ Е ВЪОБЩЕ ДЪРЖАВА?!

И една малка забележка към творците и всички свързани със сектора на културата хора.
Помислете за миг какво би се случило, ако да речем френският министър на културата си позволи да обижда публично директорката на националната галерия, или пък каже, че в "страната култура се прави от 50 човека", или ако пребие полицай, или ако дружи с мафиоти-главорези (виж снимката), или ако е обявен за "главен мултак", или ако е замесен в много тъмни афери с интернационален характер... Много просто - всички вкупом ще излязат на улицата и ще го уволнят.

За жалост и отговорната гражданска позиция също е въпрос на култура, каквато ние покрай разните му там Рашидовци и прочие брутални типове така и не успяхме да възпитаме у себе си.
Въпреки това ви заклевам, не правете никога компромиси с простащината и безкултурието на министъра на културата!

....


Коментари