НОВА ПОБЕДА ЗА ЕВРАЗИЯ - НУРСУЛТАН НАЗАРБАЕВ БЕ ОБЯВЕН ЗА НАЙ-УСПЕШЕН ДИКТАТОР НА ГОДИНАТА

Евразия може да се гордее с това отличие! Обичаният президент на Казахстан и любимец на Москва, управляващ страната от разпада на СССР до наши дни, спечели наскоро наградата за най-успешен диктатор,
присъдена му от две неправителствени организации (THE GEOPOLITICAL OBSERVATORY OF CRIMINALITIES и SHERPA).

Ето това е изкуството да предизвикваш неизмеримо задоволство чрез универсални политически, морални и всякакви качества - хем крадеш милиарди, хем хората те обичат и те преизбират (95,5% гласуват за Нурсултан Назарбаев на президентските избори през 2011 г.).
Казахстанският диктатор-слънце тихичко страда от липсата на всякаква конкуренция. Защото другите кандидати се срамуват да се съревновават с него, което понякога дори ги подтиква към непоправимото - през 2005 г. Заманбек Нуркадилов, бивш министър, упрекващ президента и властта въобще в корупция, се самоуби... с два куршума в гърдите и един в главата.
По корупция Казахстан се класира на 140 място от общо 177 изследвани държави.

Невъзможно е да се оцени колко милиарда Нурсултан Назарбаев е натрупал с пот на челото си. Знае се само, че са много. Според Forbes дъщерята на президента Динара и съпругът й Тимур Кулибаев, които държат една от най-големите банки в Казахстан, разполагат с 2,6 милиарда долара. През 2009г. любимата на тати Нурсултан и народа двойка е закупила в Швейцария скромна къщурка за 61,3 милиона евро, поради което те биват разследвани за пране на пари.

Нурсултан Назарбаев обича също така и изкуството. През 2013г. президентът е заплатил 3 милиона долара на рапъра Кейни Уест за частно представление.


...
...

Коментари