ЗА ПЕРНИШКАТА КМЕТИЦА или ПЛАЧЪТ НА РУБЛАДЖИЙКАТА



От Пернишка околия се носи силен рев. Кметицата Росица Янакиева (да, онзи същата, дето накичи пластмаси за милиони връз фалшивите зидове на крепостта Кракра) вие като гайда, чупи пръсти и скубе наскоро боядисаната прическа! И защо плаче женичката? За нови милиони, които иска да й отпуснат от Европейския съюз за монументалните й идиотщини ли? Или за помощи, които тя да не раздаде на пострадалите от земетресението? Или защото й биха шута от БСП-то? Неее, тя реве пред руските телевизии и се оплаква от Европата, която - видиш ли - повече вземала от членовете, откокото давала. Така обаче и не разбрах какво точно могат да й вземат тъкмо на нея, дъртата рубладжийка– порутените сгради ли, затворените заводи ли...  Или може би народонаселението й е отнето насила, а не си е тръгнало самоволно от този най-мръсен град на Стария континент.
Хайде, хайде, успокойте се, госпожа, не е време за реване! Ако имахте съвест, щяхте да ревете навремето, когато Ви избраха за кметица, защото със сигурност сте наясно с неспособността си не само да изправите Перник на крака, но и въобще да сторите нещо полезно и стойностно. Трябваше да се оплачете от липсата си на добра воля и да си посипете главата с пепел за това, че сте троянският кон на руснаците в Европа, изпратен с мисията да пилее средства и да съсипва всичко, до което се докосне. Трябваше да се оплачете, че на Вас не Ви трябва демокрация, гражданско общество и справедливост и затова европейските ценности са Ви трън в очите – на Вас и на работодателите от Москва. И, да, въпреки милионите, харизани на пернишката община по европроекти със сигурност Европа Ви взема повече, отколкото Ви дава, защото всяка капка свобода е отрова за малката душичка на рубладжията, дето е готов да лиже ботуша на московеца до гроб, та даже и отатъка, та даже и през трупа на собствения си народ.
Дали обаче сега, след като предадохте и се подиграхте на европейската общност, наливайки вода в мелницата на руската анти демократична и анти републиканска пропаганда, дали ще понечите да върнете паричките, дето попиляхте за пълни глупости? Ще ги върнете, ама друг път! Ще ги върнете, когато цъфнат налъмите или когато и последното про-руско ченге изчезне от редиците на БСП и производните му АБВ-та и прочие банди, т.е. баш никога!
Бързам да Ви успокоя, че и ние, крепостните Ви селяни, сме ревали, когато е трябвало. И сме си тръгнали от задунайската губерния, когато е трябвало - само от семейството ми сме десетки спасили се от Вас зад граница. И няма повече никога да ни видите, за да ни плюете пак в лицата.  Гордейте си се с пластмасите, с порутените сгради, с кукерско-пиянската вакханалия, с калта навсякъде, с най-мръсния въздух и т.н., а Европа ще гледа разрухата и ще Ви се чуди на акъла, дето не стига да гради сам съдбата си, ами слугува на разрушителите, та даже се и оплаква от истинските човешки ценности и от единственото хубаво нещо, което се е случавало на българския народ през последните години, през които на власт сте Вие и Вашата клика от Гоцевци и Станишевци.
Плачете, оплаквайте се, Янакиева, има защо. И тепърва пак ще плачете, защото друго не заслужавате.

...
...

Коментари