РОКЪТ СКЪСА СТРУНА - АЛВИН ЛИЙ СИ ОТИДЕ

Не съм сигурен, че съм способен безпристрастно да опиша музиката на Алвин Лий и легендарната му група Ten Years After. Герой от Уудсток, единствен и неповторим виртуоз, пряк конкурент на Джими Хендрикс... Мога само да кажа, че Алвин Лий ми е любим китарист, с когото на всичкото отгоре празнувахме едновременно рожден ден.
Нека да чуем отново великолепното изпълнение на I'm Going Home от Уудсток :



Алвин Лий бе сред първите световно известни изпълнители, дошли в България след началото на промените. Тогава нямах възможност да отида на концерта му, но тайничко се надявах, че съвсем скоро при нас ще заприиждат още много легенди, защото си мислех, че всичко ще се оправи фантастично бързо и страната ни ще заживее нормален, европейски живот. В крайна сметка се получи точно обратното - аз заминах за чужбина при кумирите си, а в България абсолютно нищо не се оправи. И ако Алвин Лий не беше починал ненадейно, точно след месец (07.04.2013) щях да го слушам в парижката зала Олимпия, където трябваше да свири с друг един гигант на белия блус - Джони Уинтър... Баси, как ме е яд!!! Лека му пръст!
Ако завали сняг, значи на ангелите са им изпопадали перата от яки жици.









 .....

Коментари

  1. Един от най-великите китаристи на всички времена. Мир на праха му.Жалко, че се родих в тази пошла и глупава държава България.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар