ИЗГЛЕДИ ОТ СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО : ТАОРМИНА И ЕТНА

Това според мен са едни от най-внушителните и красиви изгледи не само на Средиземно море, но и въобще. Горещо ви препоръчвам Сицилия за всички видове туризъм - зелен, културен, гастрономически и плажен.

Изглед към Етна
От кораба до сушата се стига с понтонни лодки. След това човек се двоуми дали да не поостане на плажа...
В крайна сметка решихме да се качим до кацналия на отсрещния хълм град Таормина.


Човек може да избира между три вида превоз : още на кораба се предлагат екскурзии с автобусчета, наети специално за пасажерите (40 евро на човек). На пристанището пък чакат таксита (20 евро), а малко по-далеч има класически градски автобуси (мисля, че билетчето струваше около едно евро). След това до градчето се стига за десетина минути.

След кратка разходка по главната улица на Таормина туристите се озовават на малък площад, от който пред очите им се разкрива изглед като пощенска картичка. В далечината круизният кораб мяза на рибарска гемия.
В самото градче също има неща за разглеждане - амфитеатър, стари сгради, фонтани... Особено важно е тук да се похапне автентична италианска кухня, приготвена с пресни зеленчуци и току-що уловени риби и прочие морски продукти.

Абсолютната класика - фрути ди маре с пица

Останах с впечатление, че сицилианската мафия е много "ларж" - никой не задължава летовниците да вземат чадъри... И въобще дори не видях дебеловрати типове с огромни автомобили.

Цветята променят всичко!

Разходка из вулкана Етна
И понеже Таормина е близо до Етна, реших да прибавя и няколко снимки от една паметна разходка из черните чукари на вулкана.
Склоновете на планината са осеяни с кратери

Един от достъпните кратери, полазен от туристи
...






Коментари