ЗЛАТНОТО ЛОГО НА ЕДНА НЕ ТОЛКОВА ЗЛАТНА ДЕСТИНАЦИЯ

Лога по света има много, но нашето е единствено и неповторимо!
Съществуват обаче недобросъвестни другари, инсинуиращи еснафски подбуди у родните логосъздатели и подлагащи под съмнение автентичността на творческата идея...
Во кратце, казват, че паричките са били гушнати по най-лесния начин от "наши хора" за една смехотворна поръчка...
Според същите тези агенти-провокатори логото ни било жалко подобие на други лога на други държави... Ето нагледен пример : 

Само че това не е истина! И според министерството на икономиката, енергетиката и туризма всички скептично настроени наблюдатели са си чисти тъпанари : “Ако някой установи визуална прилика между двата графични символа (демек логото на Киргизстан и България) – това е плод на некомпетентност на зрителя (демек всички ние, профаните). Логото на България е оригинална изработка, съобразена с бранд стратегията на България. То е част от динамична система от 12 знака, включваща логата на продуктови и регионални брандове”.
За какви продуктови и регионални брандове става дума ли? Ами вие кьорави ли сте, та не видите?! В центъра има пържено яйце, символизиращо яйцата по панагюрски и шеметната сила на българските кокошки-носачки! 
След туй отгоре иде ред на фино загатнат дирник - ароматен и съвсем по джоба на западняците. Отдолу пък са щамповани две неясни форми синичко и жълтичко - туй комай е морето с прясно бетонираните плажове и дюни, където би трябвало да се пече гореупоменатият дирник, който обаче предпочита да се тресе в нетрезво състояние из крайморските чалгатеки. Затова и синичкото с жълтичкото биха могли да бъдат интерпретирани като следствие на препиване с евтини алкохоли, разбирай драйфане.
В дясното пространство сигурно забелязвате една червена розичка, заимствана на БСП и символизираща пъклено-червения произход на управляващите в тази иначе толкова слънчева и прекрасна страна. Под нея пък е закичен един зелен дафинов лист - важен придатък към бахура и намек за възможното поголовно и безнаказано изсичане на българските гори. В лявото пространство пък е видно едно масленозелено петно - уж чадър, а мяза на тиква... Няма начин, това сме ние, тиквениците, които сме платилили 1,348 милиона лева за логото... 
И тук е редно да споменем последния елемент от логото - една синя плюнчица кокетно втъкната между дирника и пърженото яйце. Това, драги тиквеници, ще рече, че човек трябва да е луд, за да плюе върху подобна сумичка... Така че не е луд този, който изяжда 1,348 милиона, ами е луд този, който му ги дава... Но България е богата страна, а българите не страдат от земетресения, наводнения и прочие природни катаклизми, старците не живеят на хляб и кисело мляко, няма бунтове срещу добре организирания от държавата рекет на гражданите чрез топлофикация и електроснабдяване, така че можем да си позволим да дадем ЕДИН МИЛИОН ТРИСТА ЧЕТИРИДЕСЕТ И ОСЕМ ХИЛЯДИ ЛЕВА за такава идиотщина. А плюнката в лицето ви я приемете като бонус.
Бях почнал да изчислявам колко струва един квадратен сантиметър от логото, но се отказах... Нямам повече нерви!

Иначе логото на Киргизстан е направено от един 19 годишен младеж за няма и 500 евро... Дали въобще киргизецът си е дал сметка колко много брандове-мрандове е вложил в рисунката си?!

...



И още малко нагледни сравнения с чужди лога  :









....

Коментари

  1. Дори самият Вежди Рашидов с огорчение каза,че това лого прилича на старовремски бонбон и е идиотщина.

    ОтговорИзтриване
  2. То е част от динамична система от 12 знака (а аз преброих само осем, ама карай...)

    бе доколкото разрах друго имаха предвид 12 знака ... че има още единадесет цялостни картинки в подобен стил ...

    ето ги тук 10
    http://www.economy.bg/marketing/view/6074/Kak-izglezhdat-raznovidnostite-na-novoto-turistichesko-logo-na-Bylgariya

    та ако искаш - добре си почнал - продължи и за останалите ...

    наистина не ми харесват и на мен, но ...
    Сандо - хубаво пишеш, но често поприбързано и недоизследвано и някак се губи тежестта на думите ти, а са хубави!!! /думите де ;)/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може и да е прибързано, но пък е от сърце! Запазвам мнението си за главното лого и ще махна неуместната вметка. Мерси за забележката!

      Изтриване

Публикуване на коментар