ГУГЪЛ С ПОГЛЕД КЪМ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ДЖУРАСИК ПАРК

В наши дни човек лесно може да се натъкне на различни видове анахронизъм, свързан с главоломното развитие на техниката. Достатъчно е да изпуснем за миг нововъведенията и сме буквално задминати от събитията. Спомнете си само как се живееше преди някакви си нищожни 25 години... Нямаше интернет, нямаше GSM, нямаше американски филми по телевизията, нито свобода на словото, нито Snickers, М&M's, редяхме се за тоалетна хартия и салам, а получавахме салам, омотан в тоалетна хартия... Банани и портокали - само за Нова година, бай Тошо ръси простотии по верните на партийната линия национални медии и т.н. (Последното комай...)

Благодарение на Гугъл обаче можем все пак да си припомним някои интересни особености от "доброто, старо време" посредством една виртуална разходка в последния комунистически Джурасик парк - Корейската народна демократична република... (Етимологично погледнато последните 3 думички са си чист плеоназъм, ама карай...)

Ето, кликвате и попадате на Концлагер, или на център за изработване на оръжия за масово изтребление. Абе, хубаво се живееше навремето... Сиренето беше по 30 стотинки...
....

Из разговор на един мой приятел с корейски спътник във влака :
Кореецът : "Аз няма новини от мои родители, аз не знае добре ли са, живи ли са...
Емо : "Ужас! Като нищо може да са ги изяли..."
Сит на гладен вярва ли?

....

Коментари