ДЪРЖАВАТА ПРАСЕ

Тези неща и друг път съм си ги мислил, но написано в електронна медия звучи някак стряскащо. Защото комай никой вече не обръща внимание на иначе очевидни неща. Никой не намира излявления от рода на "построих ви магистрала", за неуместни. А истината е, че магистралите се строят с парите на европейския данъкоплатец и нито един български държавник (включително и спящата красавица) не би трябвало да изнаглява до такава степен, че да си приписва някакви заслуги. 

"Заради строежа на магистралите пенсионерите няма да получат коледни добавки. Причината е, че България чака да й бъдат възстановени 308 млн. евро от Европейската комисия".... Ха така! А аз си мислех, че бат' Бойко строи всичко с джобни пари и собствени мишци... А то било с парите на пенсионерите, които пък трябва да се възстановят от Европата. И това ако не е Велик комбинатор!!!

Счетоводителят у мен пък си задава въпроса как е възможно една себеуважаваща се администрация да играе на "тука има-тука нема" с парите на държавата и да меша различните бюджетни пера и линии както й падне. Това е абсолютна свинщина! Българското правителство е едно финансово прасе, преживяващо от европейски подаяния!

Снимката е от селскостопанския панаир в Париж
 ....Коментари