Спрете България, искаме да слезем!


На всеки му се е случвало да сбърка автобуса и да се озове на неочаквано място, сред неочаквани пейзажи и хора. В такъв случай слизаш където е най-удобно, за да поемеш в правилната посока и с правилния автобус.
Ще си позволя да перефразирам заглавието на един мюзикъл от шестдесетте години : спрете България, искаме да слезем!
Защото автобусът-България пое в неправилната посока, с неправилните шофьори, по един разровен път в пустинята на злобата и ненависта. След толкова години преход от нищото към нищото, през които единствената ни гордост бе безкръвната смяна на режима и избегнатите етнически конфликти, балканските бесове излязоха от летаргията си и постепенно завладяха и българското общество. Омразата към различията вече е толерирана реалност, хора биват малтретирани заради религия, цвят на кожата, сексуалност. А престъпниците не само остават ненаказани, но и имат наглостта да говорят от името на българската държава, защото те са вътре в нея, в законодателната власт, благодарение на тях и правителството все още се крепи и безчинства.
Кутията на Пандора отдавана е отворена, но сега вече общественото напрежение достигна до точката на горене. Преди автобустът да избухне, пътниците могат да избират между това да слязат или да принудят шофьора да промени маршрута.
Мен лично ме е срам от ставащото и не мисля, че след подобно мълчаливо съгласие с престъпниците от фашизоидните организации и партии от рода на АТАКА и ВМРО правителството има моралното право да управлява.
Днес е поредният хубав ден за подаване на оставка.

Коментари

  1. Присъединявам се към тезата и искането на текста! Поздравления за заетата позиция и за начина, по който я защищавате!

    ОтговорИзтриване
  2. Няма никакво мълчаливо съгласие!

    Бойко Борисов: „Ако нещо ми е по-скъпо от стабилността, то това е етническата толерантност на хората, спокойствието, мирът и те нямат цена. ...Нито пък властта ми е толкова мила или скъпа, че да се направя, че не забелязвам подобни процеси."
    http://www.bnews.bg/article-28628

    ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП ГЕРБ: http://www.gerb.bg/bg/events/eventsdetail/cat_id/3/from/eventslist/id/13493

    ОтговорИзтриване
  3. Бог е любов.
    Различните народи го наричат с различни имена /така, както говорим на различни езици/, но той е единствен и е навсякъде. Най-вече - в сърцата ни. Всяка религия учи на смирение, добро, обич и милосърдие. Радикалните фанатици не олицетворяват доброто, независимо дали става дума за радикални евреи, радикални ислямисти или радикални християни. Божиите учения ни учат да обичаме, а фанатиците призовават към омраза. Как е възможно един богослов да призовава към насилие?! Това, че мюсюлманите по пет пъти на ден се молят на своя Бог, не е призив към омраза и насилие. За това, че християните влизат в църквите по-рядко, отколкото мюсюлманите - в джамиите, вината не е на мюсюлманите, а на нашите свещеници, които са се превърнали в търговци и са забравили пътя към домовете и към душите ни. Джипове, хотели, любовници, имоти, разкол... Тежки златни кръстове на тежки златни вериги, формално изпълнение на задълженията, ценоразпис за всичко - от кръщене до опело... Това не е представата ми за християнски свещеник. Има и изключения, но те се броят на пръсти. Затова предпочитам да запаля свещичка в дома си и да се помоля пред иконата в кухнята ми, отколкото да отида на църква. Защото Бог е в сърцето ми. Бог е любов. И любовта на другите хора към Бога, независимо как го наричат, на мен не ми пречи.

    ОтговорИзтриване
  4. Господин Грънчаров, благодаря за подкрепата.

    Marystaneva, няма как да повярвам на официалните изявления, когато реални действия срещу дсикриминацията няма. Нещо повече - самият премиер на няколко пъти се изказва реакционно и дискриминационно (по отношение на Възродителния процес, хомосексуалистите и т.н.).
    Освен в борбата с дискриминацията правителството пести сили и в борбата с престъпността като цяло - въпреки непрестанната пушилка засега няма осъдени мафиоти. Или ако има присъди, те ще бъдат произнесени в предизборната година, т.е. запазвам си правото да проявя съмнение спрямо искреността на кабинета дори и в ЕВЕНТУАЛНИТЕ му положителни мерки, които засега приличат повече на невероятен/неочакван сценарий, отколкото на осъществим проект за бъдещето.
    Во кратце, чудо трябва да стане, за да се измие срама от герберската некомпетентност.

    ОтговорИзтриване
  5. ахахаахахаах, браво! на мен от планетата ми се иска да сляза :DDD

    ОтговорИзтриване
  6. Статията и идеята са добри браво. Лошото е, че няма кой да вникне в същността, няма кой да каже "чакай бе, какво иска да каже този блогър". Според мен какво и да си умуваме, каквото и да правим няма отърване. Най-добре да хващаме някой раздрънкан автобус да ни остави на чуждо място и това е. Тука няма спасение и оправия. Заминавам някъде за Индокитай, Тамбукту, Мозамбик, Pattaya, Никарагуа, където със сигурност ще се чувствам по-добре. Не виждам друг изход ... иначе си обичам България, но ме поставят в позиция "мат" цял живот.

    ОтговорИзтриване
  7. Единственият проблем на Атака и ВМРО е че са пълни с агенти на ДС иначе принципно идеите им са добри. А относно гордостта ни от безкръвната смяна на режима е поредното доказателство на тезата ми, че ние се гордеем с това от което всички други се срамуват, защото е срамота че не разстреляхме нито един комунист, дори румънците разстреляха комунистическият си лидер а ние сме овце, харесва ни да ни доят и стрижат само мир да има и си блеем доволни че ни управляват едни и същи боклуци от 1945 година до днес.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар