ШЕСТНАДЕСЕТАТА СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА В ДЕЙСТВИЕ - ПУТИНУ ПОДАРИЛИ БОЛГАРСКОГО ЩЕНКА



Сигурно човек трябва наистина да се мрази до смърт, за да прави подобни идиотщини... Имам предвид теманетата на нашите национални подлизурковци пред руските господари, които без никакво съмнение смаяха не само Европа, но и самите руснаци. То бива, бива, ама чак пък такова раболепничене ... На Путин, дето не е от най-притеснителните и е свикнал да мачка с ботуш жени и деца „чак в тоалетната”, дори му стана неудобно и се изчерви, когато пълничките ни родни политици взеха да се потят пак от кланяне и кършене в лакейски пози.

Но Русия е всичко и Русия е над всичко за нас, обитателите на шестнадесетата съветска република. Помните ли как завършилият в Москва Гоце свали набързинка европейското знаме от телевизионния екран, когато Европа взе да роптае срещу Тройната коалиция, оглавявана от съветската примадона Серьожката Станишев? И помните ли как ректорът с руски произход Легкоступ искаше да подарява докторски степени на Путин с оправданието, че така се надявал да превърне В.Търново в световен шахматен център от рода на Васюки, а ленинградчани и харковчани щяли безпомощно да скърцат със зъби? В крайна сметка Легкоступ дари подобна почетна титла не само на Путин, но и на Ирина Бокова, също московска възпитаничка и възкачила се начело на ЮНЕСКО със солидната подкрепа на руските лобисти и с паричките на българските данъкоплатци.

Ах, помните ли Вий, Госпожо...

Помните ли как в наетата с незнайно чии пари парижка зала „Олимпия” пеещата класически соц.естрадни песни Лили Иванова благодари за поднесените цветя на чист руски? Е, жената е на възраст, а и от вълнение пообърка езиците...

Толкова се мразим, че с умиление си спомняме и за правешкия селтак Тодор Живков, който не умееше много-много да чете и да говори покнижовному, но за сметка на това беше майстор-подлизурец и с това си майсторство успяваше да си докарва по някой и друг лев за банкетите на Партията и да крепи икономиката. И ето, че Борисов и Сидеров започнаха да се превъзнасят по тошевите постижения в интернационалната проституция, за да оправдаят донякъде и собственото си сервилничене пред матушка Русь и немедленото загърбване на европейските приоритети, когато на хоризонта се зададе каляската на московския самодержец с перспективата за нов тръбопровод. А в знак на кучешка вярност на Путин ще му подарим и куче! Защото е добре известно, че най-добрият приятел на руския човек е българското куче. (Виж пародията на песента „Просто подари” по-долу...)

Държава-клошар, държава-проститутка, държава-бомж, държава-просяк, държава-неграмотник, държава-идиот... Това ни завеща бай Тошо и с това се опитваме да живеем. И сигурно наистина много, ама много се мразим, за да подновяваме тази си традиция на всеки следващи избори, избирайки да ни представят нови и нови мухльовци, забавляващи ни с идиотщините си, търпящи критиките ни с тъпоумна усмивка, играещи казачок пред другарите от КПСС и разхождащи България като мечка насам-натам с молба за подаяния...

Ах, Госпожо...

Коментари

  1. http://simoivanov.com/2010/11/17/%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BE/ Вече има предложение за името на кучето!

    ОтговорИзтриване
  2. Доколкото разбрах, кучето временно носи името Йорго, но със сигурност трябва да му се измисли нещо по-многозначително :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Спомням си как през 1994, докато обменяхме пари в едно чейндж бюро на Шан-з-Елизе с едни съученици, французина, който беше зад гишето, явно подочул разговора ни, ни каза накрая едно звучно "Спасибо!" ... Ние се спогледахме и казахме "No, no... we're from Bulgaria". A той разбрал грешката си каза "Оооо... Hristo Stoichkov!". :))) Днес, 16 години по-късно спокойно може да се повтори същата ситуация, като вместо Hristo Stoichkov може спокойно да се използва и Boiko Borisov да речем. Все същата култура...

    ОтговорИзтриване
  4. С тази разлика, че Бойко Борисов никой не го знае. Можеш да ми вярваш, че от 1994г. насам нещата неизменно вървят надолу, защото всички наши първенци са се завтекли да пикаят върху и без това жалкия ни имидж. Медиите на Запад непрекъснато гърмят за българи мафиоти, проститутки, измами от всякакъв род, убийства, продажби на бебета... А от българска страна пък никой нищо не прави, за да защити ако не националната ни чест, то поне човешкото ни достойнство. Обикновеният французин може и да не знае със сигурност къде се намира България, но за сметка на това гледа на нас, българите, с подозрение и дори със страх.

    ОтговорИзтриване
  5. Много си зъл, Сандо, не е хубаво така... Собствено куче е подарил човекът, не е харчил държавни пари за подаръци, ама на някои хора с нищо не може да им се угоди.

    ОтговорИзтриване
  6. Ако бай Тошо беше прост правешки хитрец и умееше да се нагажда към руснаците, го правеше с цел да остане на власт, да се сниши.Беше прост човек, но Бългрия беше член на СИВ и имаше своя дял там и за тогавашните критерии се развиваше.Няма да коментирам нивото на живот,той беше много различен от този по това време дори и в страните-членки на СИВ. С едно не съм съгласна с автора.че бай Тошо ни е звещал простотията. Не - тя си типично нашенска черта, а хората които тогава го можеха, излизаха в Европа.Те и сега са там!

    ОтговорИзтриване
  7. Сандо, кога стана европеец, кога ти почерня дупето, та за "европейските приоритети" се грижиш, бе момче.

    Европейските приоритети само преди няколко десетилетия накълцаха България на парченца, затриха ни армията (в днешно време), купиха телевизията и вестниците ни, и промиват млади мозъчета като твоето.
    Онова, което ти знаеш за Русия Европа и България идва промивката, залегнала в ПРИОРИТЕТИТЕ на Европа.

    ОтговорИзтриване
  8. Армията ни я затриха скапаните седесари и демокрацията, а навремето беше толкова гот да те вземат две годинки кашик и да си караш кефа нейде из Елхово или Звездец. Моето мозъче е промито не от Европа, ами от Партията, защото заминах за чужбина едва през 1994 г., когато вече бях завършил средното си образование в България. Същата година семейството ми възвърна и френското си гражданство.

    Истината е, че европейските приоритети се основават на проект за развитие, докато в България няма нищо наподобяващо проект или приоритет, защото няма и желание за съвместен живот. Ние още сме на фаза "създаване на национален идентитет", т.е. нашето общество е на нивото на френското малко след Френската революция през 1789.

    Във всеки случай трябва да избираме към кого искаме да принадлежим между Европа и Ориента. А Русия си е Русия и гледа само собствените си интереси. Аз лично се чувствам по-близък до Европа, а на някой ако повече му харесва Уазиристан, моля, нека да се кълчи на кючеци колкото му душа иска! Само че не виждам по какъв начин европеец и уазиристанец биха съжителствали в една и съща държава и биха спазвали едни и същи закони... Затова предлагам да теглим чоп - който загуби, си събира партакешите и заминава там, където го влече (съответно Европа или Уазиристан...), а България остава и се преустроява според желанията на печелившия (със съответната държавност, архитектура, етикет и култура).

    ОтговорИзтриване
  9. Защо да правя избор - или, или ? Аз предпочитам да съм пчеличка! И Ориента, И Европа, И Русия ! Събирам единствено прашеца и си правя мед! :)))

    Ориента не е кючек и не завършва с Мохамед! Същото се е получило като в "пиесата" "Криворазбраната Цивилизация"!

    ОтговорИзтриване
  10. Малко уточнение за хората, компенсиращи липсата си на обща култура с псувни и обиди, които аз пък неуморно цензурирам - Уазиристан наистина съществува и е област в Пакистан ;-)))

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар