ФУТБОЛНА РЕВОЛЮЦИЯ В ЮЖНА АФРИКА - ПЕТЛИТЕ СНЕСОХА ЯЙЦЕ!


Свикнали сме със странностите на френския футбол и с вечните му драми – с хубаво или с лошо французите винаги ще ни изненадат.


Спомнете си драматичния мач Франция – Германия от Испания през 1982г., европейската титла през 1984г. с магическия гол на Платини, висшето спортно майсторство от мача Франция-Бразилия през 1986г., гола на Костадинов секунди преди края на мача Франция-България през 1993г. и отстраняването на „петлите” от пътя към световното в САЩ, световната титла на французите от собственото им първенство във Франция през 1998г. и „странната” болест на бразилската звезда Роналдо, втората европейска титла през 2000г. със „златен гол” на Трезеге в продълженията, безславното отпадане още в групите на световното първенство през 2002г., трагичния финал на световното първенство през 2006г. с незабравимо глупавия атентат на Зидан срещу Матераци, пак безславно отпадане още в групите на европейското първенство през 2008г., незаслужената победа срещу Ирландия и гола след игра с ръка на Анри, благодарение на който французите се класираха за мондиала в ЮАР...


И този път „петлите” ще влязат в историята на световния футбол с единствения по рода си метеж, некадърната си игра, довела до загубата от Мексико, отпадането от световното първенство и тотално разпадане както на френския отбор, така и на треньорския състав и на френската футболна федерация.


Всичко започва оттам, че на полувремето Никола Анелка теглил една майна на треньора си Раймон Доменек, вследствие на което бива сменен и не се завръща на терена. След това аферата попада във вестниците и федерацията отлъчва Анелка от отбора. И всичко щеше да изглежда само странно, но не и идиотско, ако днес (неделя, 20 юни 2010) френските футболисти не бяха обявили бойкот на тренировката! За първи път в историята на световните първенства по футбол (също замислени от остроумни френски глави) един отбор отказва да се яви на тренировка два дни преди последния си мач (защото едва ли някой си прави все още илюзии за спортните качества на „петлите”) и в публична декларация заявява подкрепата си за Никола Анелка. В момента около отбора вее леден вятър, френските фенове открито заявяват не само желанието си да скалпират Доменек, но и всички футболисти, представители на федерацията подават оставки, различни помощници напускат потъващия кораб, а журналистите упражняват ораторското си майсторство около футболния апокалипсис.


Или с други думи казано, Франция днес прилича на пометена от футболен Блицкриг страна, а ние, искрените любители на качествен футбол, си задаваме следния въпрос : след главата на Зидан, ръката на Анри и сексуалните подвизи на Рибери КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ФРАНЦУЗИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИГРАЯТ ФУТБОЛ?!

Мерси за цирка и до нови срещи с пооскубаните „петли” из планетата Футбол!



Коментари

  1. Изпълнението на Зидан не може да се слага на една плоскост с останалите щуротии. Матераци, на снимка да го видиш - шамар да му удариш - няма да сбъркаш!
    Самият Зидан не ми беше симпатичен като играеше, но сега разбирам че е бил велик, по някакъв негов си начин. И странно, но ми липсва.

    ОтговорИзтриване
  2. След толкова много слова за френския национален отбор, историята и т.н., човек може да си помисли, че страдаш.
    Аз бих подминал цялата идиотска история (и го правя) без грам внимание.Защото точно толкова заслужават всички, които не са истински спортисти. Както се вижда съвсем други емоции владеят в случая, а това е просто достойно за съжаление и пренебрежение.

    ОтговорИзтриване
  3. Бих страдал, ако нещо несправедливо се случи на някой достоен отбор. Както например Ирландците бяха отстранени с нечестен гол. В случая с французите обаче всичко ми изглежда изключително справедливо и закономерно - Доменек се подиграва вече 6 години с националния отбор, а федерацията му ръкопляска. Ами да мрат тогава! На мача ЮАР- Франция ще викам с пълно гърло за африканците :-)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар