ДАНИЕЛ КОН-БЕНДИТ БЪХТИ БАРОЗУ

Извадка от речта на зеления евро-депутат с немско-френски произход Даниел Кон-Бендит по повод приемането на новата Европейска Комисия.


**********************

Е, това направо е фантастично! Присъстваме на коалицията на лицемерите. Точно преди Свети Валентин си играем с господин Барозу на “Обичам те – не те обичам! Не ти вярвам, но ще гласувам за теб!”

Големи групи ще подкрепят Барозу. Обаче те са неспособни да излязат с обща резолюция, чрез която да обяснят защо го подкрепят. И знаете ли защо? Защото всъщност не са за тази комисия!

Повечето от предложените еврокомисари – не всички – нямат нужните решителност, възгледи и амбиции. Но[] според новата математика на комисията Барозу сборът от кръгли нули дава положителен резултат.

Каква е вашата инициатива за разрешаването на кризата в Гърция? Къде се дяна солидарността? А в Испания? Нито я видях, нито я чух!

Един от проблемите на Гърция е нейният военен бюджет, съставляващ 4,3% от брутния вътрешен продукт. И защо е така? Заради Кипър и отношенията с Турция.

Каква е вашата инициатива за разрешаване на кипърския проблем, за да облекчим по този начин гръцката икономика от този глупав и идиотски конфликт? Инициативи на комисията – нула!

Що се отнася до Хаити, г-жо Аштън, искам да имате идеи и да защитавате нещо! Казвате, че е важно и че ще поемете ръководството, но не знаем кое е важното и каква е йерархията по важност, а това не ви помага да напредвате.

Реалното положение в световен мащаб показва, че Европа не е на нивото на икономическата криза. [Обръща се към един евродепутат] Ta gueule! (затваряй си устата) Не е на нивото на екологичната и финансова криза!

Вече са ни правили този номер – уж са против, а се въздържат при гласуването! Или уж са против, а в крайна сметка гласуват «за»! Недостойно е за този Парламент!

Време е да се събудим, защото Европа има нужда от това!



Dany Cohn-Bendit-Investiture de la Commission Barroso II
envoyé par EurodeputesEE. - L'actualité du moment en vidéo.

Коментари

  1. Да, вероятно така че е

    ОтговорИзтриване
  2. Мислех, че поне в Европа стилистиката на Волен Сидеров е демоде. Оказва се, че винаги отнякъде се появяват готините дето да кажат кое как трябва да стане. Дано скоро Зелените да спечелят властта в Гърция, че нещата най-сетне да тръгнат и там....

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар