четвъртък, 29 октомври 2009 г.

ИНТЕРЕСНА ФРЕНСКА КОМЕДИЯВчера по кината във Франция излезе една много добра комедия – Mic-mac à tire-larigot (аз лично бих го превел като „ Миш-маш на корем” или „Неразбории на поразия”)на режисьора Жан-Пиер Жьоне. Всъщност от „Амели Пулен” насам французите снасят само комедии, натъпкани с не особено интелигентни скечове, непреводими игри на думи и оригиналничене със съмнително качество. Така че бях наистина приятно изненадан от Mic-mac à tire-larigot – филмът е с интересни режисьорски и операторски идеи. Освен това сред актьорите ще разпознаете както утвърдени имена от по-старата гвардия като Йоланд Моро, Андре Дюсолие, Жан-Пиер Мариел и Доминик Пинон, така и видни представители на новото поколение – Жюли Ферие, Дани Буун и Омар.

Във филма се разказва как банда весели клошари с безподобни таланти си разчистват сметките с двама производители на оръжие. Сам по себе си сценарият не е впечатляващ, но персонажите са симпатични и има доста весели моменти.

Слабите страни на филма са най-вече претупаният край и наивното морално заключение по отношение на лошите търговци на оръжие.

Като цяло филмът заслужава да се види, защото наистина притежава собствен харектер и според мен много от вас ще го възприемат като глътка свеж въздух на фона на тоновете стандартни холивудски продукции. Приятно гледане!
Ако написаното ви харесва, кликнете на бутоните :-)

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. [b]PS/2 to COM (для GlobalSat BR-355/MR-350)[/b]

    [url=http://info.je1.ru/GPS_056.html]Подробнее...[/url]

    ОтговорИзтриване