ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ - СКОПЕНА


Ламята грохна, предизвиквайки небивал трус и ужас сред доскорошните си лакеи. Ами сега? Какво ще стане с тях, обезвластените, слабите и низвергнатите?


Основна тема за размисъл в БСП „Кой да поеме вината без мезе? Някой се е изкакал, с извинение, в достолепните гащи на столетницата! Меди, ти ли бе, мойто момче, свърши тази голяма работа? Няма начин да не си ти, мирише на локумче!”

На заден фон звучи погребална народна песен от Сирищник в изпълнение на неувяхващата придворна певица Подлизура Чака-рака-дъкова. Жените плачат, пищят децата... Станишев вие като ранена камила – изпусна той златната службица, отиде та се не видя! А му беше толкова забавно с колегите циркаджии!
....
Ето, Симеон Сакс-Кобург-Гот-Ски-Шус (моля, последният да затвори вратата) пристига с крилатата фраза „Моля ви се, няма такова нещо, след 20-30 години ще си дадете сметка, че съм бил прав, аз свърших толькова много работа (за себе си най-вече де...)!”
Горкото старче го гони и синдромът на Касандра (освен Алцхаймер, хемофилията, дислексията и разните други екстри, предизвикани от напредналата възраст, кръвосмешенията и липсата на висше образование...). След паметния изборен пердах единствената му радост в този живот са примамливо дрънкащите в левия джоб зарове и предстоящата вечеринка около рулетката в Монте Карло. Няма вече парламентарна група, а може да му вземат и Мусала...
....
И пак за Меди... Третата глава на ламята (лесно се разпознава по килнатото фесче) се е окопала във вилаетите си и мъдро трае. И с право! Последния път човекът се разприказва и след това го изкараха виновен за всичко – за порциите локуми, за разпределението на тахан-халвата, за концентрираната власт на зеленчуците в имам-баялдъто и в турлю-гюведжа. Добре че не се отплесна да каже нещо за голите купони по министерствата, че тогава хептен щяха да го изкарат пезевенк.

....
Това беше, свърши се! Яла-преяла ламята заспала, Юнак Бойко й порнал коремчето и след това... Поживëм, увидим! Аз лично съм нащрек... Браво, народе, че гласува и показа на самозабравилите се политици, че брадвата е в твои ръце! Дръж я здраво и умната!


....

Коментари

Публикуване на коментар