Трагедията на полет AF447, или как самолетна катастрофа може да се превърне в медиен цирк

Жаждата за хляб и зрелища често води до цинични отстъпления и липса на критичен поглед. Точно по този начин - в стремежа си да блесне в информационното пространство - колумбийски телевизионен канал излъчва извънредни снимки от самолетната катастрофа на френския самолет (Ербъс А320, полет AF447), които са представени като автентично дело на загинал пътник. Впоследствие се оказва, че снимките са взети от... телевизионния сериал "Изгубени"! Междувременно обаче фалшификатът е представен за истина и от полски телевизионен канал.

Като страничен наблюдател мога да предложа следното - колумбийците да спрат употребата на кокаин, а поляците - на водка!

Коментари

  1. Не е от наркотиците и водката - от идиотията е.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз не мога да си представя на кой ще му дойде на ум,в такъв критичен момент,паника,ужас и т.н. да си прави снимки за спомен.
    А медиите да започнат малко по положителна информация да представят на аудиториите си.Жовотът не е само криминални хроники,политика и криза.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудя се дали всичко това не е някакъв израз на глобалната некромания. Убитото момиче в Иран, самолета, катастрофите по българските пътища. Дали на някой му става по-добре от тази пълна липса на уважение към страданието на другите.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар