ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ИЛИ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВИАГРА НА ИМПОТЕНТНИТЕ ПАРТИИ

Така нареченият „Възродителен процес” е едно от най-великите престъпления в цялата ни съвременна история.
И понеже извършителите му нямат достатъчно съвест, за да признаят вината си, реших лично и от името на целия ми български род да се извиня на тюркоезичните си сънародници за цялото това нещастие, от което наистина ме е срам.

Извинявам им се и за родилия се във вакуума на Възродителния процес феномен „Доган” – ако комунистите не бяха имали наглостта да издевателстват така върху турското малцинство, създаването на ченгесарска партия от рода на ДПС щеше да е напълно неуместно, защото българското общество нямаше да е етнически разединено. Но какво да се прави... „Разделяй и владей!”

Възродителният процес успя също да постави под въпрос и патриотизма на демократите, като по този начин маргинализира демокрацията и даде необходимите средства на враговете й винаги да присъстват на ключови постове в управлението на страната. Така при всеки удобен повод знамето на Възродителния процес бива развявано – веднъж на камбанарията, веднъж на минарето, и всички са доволни и пре-доволни...

И всъщност извършителите на престъплението и произлезлите от него партии са толкова зависими един от друг и толкова си приличат, че е напълно нормално да управляват заедно и да си делят плодовете на тоталитарното безумие.

Но най-голямата полза от инструментализирането на историята (и в случая на Възродителния процес) е ниската цена и високата възвръщаемост – от една страна нищо не му коства на импотентния политик да се занимава с бивши жертви и отминали събитията, а от друга страна

борбата с фантомите от миналото отклонява общественото внимание от реалните проблеми в настоящето.

А така пък се освобождава време за приятни моменти – спокойно управление, шляене в чужбина, създаване на приятелски кръгове, въртене на алъш-вериш, хойкане по поп-фолк звезди и т.н.

Едва ли старата генерация апаратчици са си давали сметка какво точно искат да постигнат с този срамен и единствен по рода си Възродителен процес. Факт е обаче, че полученият маркетингов продукт далеч задминава очакванията и в наши дни благодарение на него дори и най-безпомощните под политическия юрган са способни да се представят като истински изборни жребци и да огласят парламента с цвиленето си. Стига, разбира се, да са лишени от всякакъв морал и уважение към историята ни.

Весели избори!

Коментари

  1. Както винаги - чудесен пост. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  2. Да наистина, чудесна перспектива. ДПС е изключително интересно образувавание, партията е мила на всички, може и поради глуповата демократическа уязвимост към тоталитарни партии.
    Помните ли Евгени Матинчев, кумецът на стадионената Доганова сватба? Ах да, с какъв мандат управляваше правителството на Беров? И кой тогава реши хора като Меди да си купуват летящи чинии докато почтените български турци слугуват по строежите на Европа и нижат тютюн нейде край ръба на собственото си оцеляване.
    Поздрави на всички дето пак няма да ходят да гласуват, така нещата ще си останат, а турците ще имат мегдан да строят още петдесет години магистралата към Перник и обратно от Европата.

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  5. Разсъжденията са повече емоция и по-малко мисъл, но все пак поздравления за опита върху темата! Само ще помоля пишещия да не говори от името на българския народ, по-добре е от свое име. Нещо ми омръзнаха тези, които говорят от името на всички...
    Народът е статистическо и етнографско понятие, но моля, различни хора сме - мислим различно.

    ОтговорИзтриване
  6. Съгласен съм с Хесапов. Но статията много точно отразява главното настроение на българите - все пак то не е само мисъл, има и огромна доза чувство.

    ОтговорИзтриване
  7. Точно така, чувството предхожда мисълта. И докато хуманността у някои индивиди е само мисъл, а не естествено чувство, от нас хора няма да стане, камо ли народ.
    Затова говоря от името на "моя род", а не от това на нацията или народа, и изразявам чувството и на онези, които страдат от чувствен недостиг. Т.е. опитвам се да се превърна в протеза на социума-инвалид :-)

    Колкото до идеята за "експлоатацията" на някогашните жертвите за евтини политически цели - заимствал съм я от големия френски интелектуалец с български произход Цветан Тодоров.

    Поздрав на всички - съгласни и несъгласни!

    ОтговорИзтриване
  8. onezi nehranimaykovtsi,negodnitsi itembeli,koito kakto po vreme na totalitarizma upravlavaha tazi mila rodina bılgariya bezotgovorno i mnogo dobre znaeha,çe edin den şte doyde demokratsiyata i kato vseki kradets,izmisliha edin "vızroditelen protses" za da izhvırlat izvın stranata 3000 uçiteli,nad 2000 hiladi lekari,meditsinski sestri,akuşerki,
    desetki hiladi kvalfitsirani rabotnitsi injineri,proizvoditeli, elita na tursite,koita baha çast ot bılgarskiye narod...sega DPS E BİLA VİNOVNA...HAYDEEE...sled dıjdd kaçulka...bog dabi opazi...

    ОтговорИзтриване
  9. @ Анонимен : В никакъв случай не поставям под въпрос престъпленията на комунистическия режим спрямо турскоговорящите ми сънародници и мисля, че всякакъв негационизъм или спор на тази тема би било допълнително престъпление и съучастничество в престъпление.

    В същото време обаче някой може ли да ми каже как е възможно бившите комунисти ВЕЧЕ ДВА ПЪТИ да управляват с мандата на ДПС и в коалиция с вчерашните си жертви? Дали пък това не се дължи на факта, че ДПС е производно на същите тези комунисти? И дали не е вярно, че Ахмед Доган (Сава) е бил агент на ДС?

    Истината е една - в България демокрацията е играчка в ръцете на хората, които направиха и Възродителния процес.

    ОтговорИзтриване
  10. ...sando,dobre çe imame da kajem
    neşto za vızoditelniya protses...no tova e samo ednata strana na gnieneto...tozi protses
    e gavra s çoveşkoto u çoveka...te
    ujkim "komunisti" tolkovo hitro i podlo deystvuvaha,çe v tazi mrısna igra vıvlakoha hiladi hiladi çestni,blagorazumni,trudolübivi
    bılgari,moi priyateli... prav ste... igrata prodıljava i dnes...no az varvam na ivan hadjiyski i na negovata"optimistiçna teoriya za bılgarskıya narod"...

    ОтговорИзтриване
  11. Напълно съм съгласен, че трябва да кажем всичко за комунизма, защото това беше тотална диктатура - над тялото и над духа, та затова и нарекохме режима "тоталитарен". По време на Възродителния процес комунистите натириха зад граница турскоговорящите граждани, служейки си с национал-социалистически доводи. А след това прогониха и цялото мое поколение, докарвайки ни до просешка тояга. Няма оправия с комунистическата сган и интелектуалната и демографска криза на българското общество тепърва ще се задълбочава.

    ОтговорИзтриване
  12. Извиненията ви са приети, но сте забравили да споменете и за Помаците, беше извършено ,,възраждане,, и то започва чак от 1912 г.

    ОтговорИзтриване
  13. евстати ченчев4 август 2013 г. в 10:10

    ГЛУПАЦИ!ТАКА ЛИ ЗАБРАВИХТЕ МНОГО БЪРЗО ИЗТРЕБЛЕНИЕТО ПРЕЗ РОБСТВОТО?МНОГОВЕКОВНИТЕ ТЕГЛИЛА И МЪКИ НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ?МОЖЕ ЛИ ИЗОБЩО ДА СЕ ПРАВИ СРАВНЕНИЕ.МНОГОВЕКОВНО ПРИСЪСТВИЕ ЛИ?ТОТАЛНА ГЛУПОСТ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. През Априлското въстание са загинали по-малко българи, отколкото по време на Народния съд... Ха сега да видим кой глупак бърка сегашните етнически турци с някогашната Османска империя, която наистина все още съществува, но само и единствено в главите на пишман патриотите и в уродливите форми на българската държава!

      Изтриване

Публикуване на коментар