Дързък обир насред Париж - отново българска връзка?





В специална декларация говорителят на парижката следствена служба заяви, че на 5-ти декември 2008-ма година, четвъртък, въоръжени лица извършват обир в един от най-известните бижутерийни магазини – „Хари Уинстън“, намиращ се на авеню Montaigne в осми арондисман и на две крачки от Champs-Elysées.

Нападателите са отмъкнали рекордна плячка – според зарегистрираните от застрахователите щети „Хари Уинстън” е загубил стока за над 85 милиона евро.

В 17,30 часа група от четирима мъже, двама от които преоблечени в женски дрехи, нахлуват в бижутерийния магазин, ловко успяват да неутрализират присъстващите клиенти и служители (общо около 15 човека), след което задигат всички изложени бижута. 15 минути по-късно напускат магазина и изчезват съвсем незабелязано.

Според свидетели бандитите са действали професионално и целенасочено. Явно става дума за чужденци, дошли на гастрол в богатата френска столица. Единият от тях, очевидно главатар на бандата, говорел с лек граовски акцент и заплашвал непослушните продавачки, че ако не съдействат, ще им лепне срамна болест от пернишки произход, което ще ги превърне в отвратително подобие на Николина Чакърдъкова. Друг пък бил особено нервен и за успокоение си подсвирквал съветски маршове, а колегите му се обръщали към него с „другарю премиер” и го подщипвали нежно по бузките.

Бригадата за борба с бандитизма към парижката следствена служба - brigade de répression du banditisme (BRP) – се надява в скоро време да разкрие самоличността на извършителите. На местопрестъплението са намерени и красноречиви улики – иконка на Йосиф Висарионович Джугашвили и снопче вълна от узбекси козел архар (ovis ammon). От сигурен източник стана известно и съдържанието на тайнственото послание, оставено от бандата :

„Все някак ще го докараме до 220 милиона!
Подпис: Неуловимите Отмъстители







....

Коментари

  1. А случайно нападателите не са ли избягали с допотопен трамвай?

    ОтговорИзтриване
  2. Едва ли... В случая става дума за разбойници, способни да подкарат не само трамвай, москвич или ферари, но и цяла държава, след което да се забият челно в първото срещнато дърво.

    Иначе - този път без майтап - информационните източници съобщиха, че крадците са говорили помежду си на "неиндитифициран" език. Така че може наистина да са били нашенци.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар