КАК НЕ ГЛАСУВАХ НА ЕВРОВИЗИЯ И КАК НЯМА ДА ГЛАСУВАМ НА БЪЛГАРСКИ ИЗБОРИ

Изобщо не гледах Евровизия. Т.е. загледах, но заспах. Честно! И ми е абсолютно непонятно как човек с претенции за изискан музикален вкус може да се увлича по подобна пародия на музикален конкурс.
Първо на първо не виждам никаква логика в провеждането на конкурс в изкуството, но това е тема, която едва ли ще предизвика интерес в страната на пишкомереното, където всяко нещо се степенува с по-по-най.
Та, нито гледах, нито гласувах, нито дори чух българската песен, както впрочем все още не съм чул и песента на победителката, която според привържениците на евразизма се оказа мъж, фашист/ка, мюсюлманин/ка и т.н. За сметка на това обаче с удоволствие отчетох как българите от чужбина са се мобилизирали за пореден път да гласуват дружно, т.е. да "помпат" националната гордост, избутвайки българската песен до заветното четвърто място.
И ми стана едно такова хубаво. Казах си, ето я демонстрацията на задружност у нашего брата, ето го националното сплотяване. Ето как българите в Европа показаха, че следят много осторожно какво става в рОдината и колко важно е да се уважава мнението им. Ето как българите в България разбраха, че истинските паразити не са "онези", избягали доброволно зад граница, ами "тези" в парламента и редиците на властта, които де факто са излъчени и назначени от самия народ.
На това място по принцип в приказките персонажите плесват с ръце и се прегръщат. Ние обаче си плесваме един шамар и продължаваме напред.
Днес ветото на президента бе отхвърлено от народното събрание и ограниченията за гласуващите зад граница остават. Няма значи национално помирение, няма търпение, няма разрешение на проблема. Има само банда дембели, нагаждащи правилата на играта спрямо собствените си интереси.
Значи, не гласувах на Евровизия и няма да гласувам също така на българските избори. Но... Аз пък се чудя дали въобще трябва да се организират избори в една страна, в която няма абсолютно никакъв помен от демокрация. Това обаче е още една тема, която няма да предизвика интерес в страната на правешките тарикати, защото... ами защото у правешките тарикати и техните последователи и производни също няма помен нито от демокрация, нито от здрав разум.
Или с други думи казано, нищо ново под слънцето! Кучетата лаят, а керванът си върви.
Крайно време е това правителство също да си иде.
Айде, уво на всички! Сбогом и благодарим за рибата!

....
...

Коментари

  1. На Евровизия ходят предимно нови, прохождащи групи и изпълнители, затова не звучат много професионално, като утвърдените. А гласуването - ако трябва да прекарам цял ден в пътуване и да платя солидна сума за път - предпочитам да не гласувам и да ме заличат от списъка.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар