Преброяване на дивите мутри

"Във всяка държава има мафия, а в България мафията си има държава" беше казала навремето френският прокурор Ева Жоли в текст, посветен на зверското убийство на Мартин Борилски и най-вече на извратеното правораздаване, неспособно да издаде адекватна присъда в едно на пръв поглед ясно дело. Наложи се намесата на френската държава, на чиято територия бе извършено убийството, лично "спасителят" на българските мед.сестри Никола Саркози с правосъдния министър Рашида Дати и посланик Етиен дьо Понсен се молиха едва ли не на Борисов за справедливост, като дьо Понсен присъства лично на заседанията на съда. В крайна сметка уж осъдиха убийците.
Три години по-късно обаче те не само са на свобода, но ходят дори да се хранят в столовата на варненския съд, където бащата на единия от убийците е нещо като господар.

Такова е лицето на българското правосъдие пред света - уродлив мутант, способен да извършва дори по-грозни престъпления от тези, с които би трябвало да се занимава.
Днес например бе назначен, нарочен, посветен в титлата прокурор на републиката един долен, брутален тип, заплашващ открито противниците си, отричаш без капка срам основни републикански принципи и наричаш демократите "десни екстремисти". В същото време този човек встъпва в длъжност по типично тоталитарен почин - като единствен кандидат, избран с пълно мнозинство от една банда ренегати.
Мутрите се строиха, преброиха се и си избраха главния прокурор, който им трябваше.
А народът блее.
Дано българинът поне е разбрал, че клептокрацията на Борисов е също толкова гадна и зловредна, колкото и тоталитарния режим на бай Тошо, комуто той между другото не се свени да се кланя.

Аз лично съм дълбоко убеден, че правителството на република България е не само извратено и некадърно, но и престъпно, поради което в качеството си на български гражданин изисквам  незабавна оставка и съд за цялата клика на Борисов - Гешев, Пеевски, Доган, Цацаров, Цветанов и всички останали мутри, установили тотален диктат на мафията и беззаконието над българския народ.
Долу!

Коментари