ИЗБОРИ? НА ТОВА ИЗБОРИ ЛИ МУ ВИКАТЕ?!?

Хора, пред нас се открива небивалият шанс да се сдобием с идиот за президент! Не го изпускайте! Цял свят ще ни завиди, а американците ще побързат да ни имитират! Скоро това, което при нас вече е солидно установена практика и дори бих казАл обичай, ще се превърне в световна мода! Вдъхновени от нас Армани, Шанел, Диор ще започнат масово да произвеждат фуражки, а на модните дефилета вместо манекенки ще пуснат прасета и магарета.
Състезанието между кандидатите набира скорост и фаворитите бият всички рекорди по идиотщина! Kого да изберем? Сталинистът Радев може би? Той е готов вече да нахлуе в съседните страни и да анексира територии в компесация на Черноморието, което неизбежно ще бъде харизано на братска Русия... Или Цецка Цачева? Тя пък, горката, бърка нация и държава и с удоволствие би зачеркнала някое и друго човешко право в името на нейния си интерес. Защото Тя ще бъде хем Майката на Нацията хем и Държавен глава...

"Преди всичко е националният интерес на държавата пред защитата на отделни права."
А аз глупакът си мислех, че нацията има национални интереси, а държавата - държавни. И се бях заблудил също така, че нацията е образувана въз основа на интересите на гражданите, а държавата пък съществува, за да гарантира правата им.... В крайна сметка държавата минава отпред и гражданите съществуват за Нея, нашата Майка-Хрантутница.

Еваларката, тетко, мноо си готина!




...

Коментари

  1. Мисля, че най-вероятно ще спечели кандидат на Герб. Мнозинството етнически българи искат Герб, от БСП са разочаровани, с ДПС нямат нищо общо. Като цяло изборите са честни, с изключение купуването на гласове. Не мога да си представя английски политик да обикаля квартали с бедни хора и да им предлага паунди и кебапчета с бира срещу глас. А в България по такъв начин един политик влезна в европарламента.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар