Мултак ли си, простак ли си?

Излишно е да ви обяснявам кой и какво е Вежди Рашидов - пиянските му изцепки и идиотски
изказвания говорят достатъчно за него... "Достиженията" му като министър пък са показателни за дереджето, в което се намираме и за липсата на каквато и да било надежда за измъкване от всеобщото опростачване и опошляване на културата. И въобще лафът за "културата на министъра на културата" при Вежди разкрива цялата сила на метафората, падението и хорското омерзение от един впиянчен враг на републиканските ценности.
Припомням ви само пиянските свади, побоя над униформен, публичната размяна на обиди с равни нему по простотия културтрегери, тъмните афери с привилегироване на приятелчета (танто за танто) и раздаване на субсидии на режисьорки с проституционни наклонности (според Силвио Берлускони де... а той си ги разбира тези работи...), съмнителното качество на българското "лувърче", на Ларгото... Както и незабравимия "пир по време на чума", когато бандата маскари-мултаци се тъпчеха с лакомства пред очите на гладуващата България...

Да, гневен съм! Не е възможно днес, в демократична Европа, един такъв субект да паразитира институциите и да саботира морала на и без това кълчещия се в чалга-агония социално осакатен народ.
В една нормална държава с фунциониращо правораздаване Вежди Рашидов щеше да бъде осъден за ревизионизъм и апологетика на масовата престъпност. Прокуратурата щеше да разследва раздаването на привилегии и субсидии. А обществото пък щеше да го заклейми като гад от рода на пиявиците и мошеник. И щеше да го забрави и него, и производните му, които са принудени да карат ски в чужбина заради липсата на добри условия в България. Горките...
Колкото до зле прикритите заплахи и намеци към телевизионния водещ, подобно поведение е показателно за цялостната низост на изпълнителната власт и царуващите в нея мръснишки порядки.
И не, за никаква култура не може да става въпрос, докато подобни екземпляри, овластени с единствената цел да си пълнят търбуха, дърпат конците в тази... "страна".
Въобще какъв народ сме, след като търпим Вежди Рашидов?!



....
...
 

Коментари

  1. Мисля, че е добре да има поне един министър от турското малцинство, който да ги представлява, но ако Рашидов наистина се държи агресивно и има проблем с алкохола трябва да го сменят с друг.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласен. Трябва да има министри от всички етноси, както и министри-жени в ключови министерства.
      В случая с Рашидов обаче етническата принадлежност няма нищо общо с проблема. Той просто си е един мултак и номенклатурчик в таблицата на мулташките степени по заслуги.

      Изтриване
  2. Почти целия елит на България - политика, бизнес, култура, се състои от хора, или самите те били агенти на Държавна Сигурност, или техни деца, роднини, приятели, ако не са такива са свързани с Герб или друга управляваща партия, или хора от охранителните фирми. Ние не сме като държавите в западна европа, в България всичко е тотално различно. Изучавам историята и културата на България, да мога да се пазя от всички тези негативни неща. Дори да не харесваш едно нещо, трябва да го познаваш в дълбочина да може да се пазиш от него.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар