ЕСЕННА РАЗХОДКА В "PARC FLORAL DE PARIS"

Паркът се намира във Венсенския лес, т.е. източно от Париж и е част от 12-ти арондисман.
Той е същевремено градски парк и ботаническа градина, като в него се организират също така изложения и концерти (през май/юни всяка година има джаз фестивал).
В зависимост от сезона можете да се любувате на различни цветя - лалета, рододендрони, далии... В езерото пък плуват патици, гъски, водни кокошки, лебеди, а по пътеките ще срещнете пауни, катерици... Обособени са парници с миниатюрни дръвчета - бонзай, с тропическа растителност, вивариум с пеперуди. Има и куклен театър, както и два ресторанта/кафенета.

Основната атракция обаче са детските площадки с всякакви катерушки, пързалки, пясъчници и прочие инсталации. През топлите дни тук щуреят цели тълпи дечурлига, а родителите им се излежават на тревните площи или пък пикникуват на дървените масички, поставени там именно с тази цел.

На мен лично ми е изключително интересно да наблюдавам постоянната поддръжка на съоръженията, непрекъснатата обработка на лехите, засаждането на различни растения в зависимост от сезона на цъфтеж... В момента например цветя почти няма, но забелязах, че инженерите-пейзажисти компенсират с цветовете на листата и с различните есенни тонове.
......
Успях да "документирам" разходката единствено с телефона си, което обяснява качеството на снимковия материал :


Изгубен в шумата

Ум царува, ум робува, ум патки гони

Далиите - последните лехи с цветя за годината



Здравей дърво!

Среща от най-първи тип - цвете и небе


....

....

Коментари