ОЛАНД И КОМПРОМИСИТЕ

Публикувам тази снимка, за да ви покажа, че не само в България има глупаци по най-високите етажи на властта. Освен това съм доста разочарован - Оланд, президентът на една голяма демокрация, на една република с традиции, на страната в която живея, се среща с определения за най-успешен диктатор за миналата година казахстански президент Нурсултан Назарбаев, чиято страна разполага със завидни количества суровини...
Дразнещо, притеснително, омерзяващо...


Според проучванията Оланд разполага с по-малко от 20% одобрение сред французите. Единствено външната му политика е оценена положително благодарение на успешните военни намеси в Мали и Централноафриканската република.
Днес обаче всички погледи са насочени към Оланд по повод сключената с Русия сделка за два хеликоптероносача "Мистрал"... Ще ги достави ли Франция на Путин или няма да ги достави? Каквото обаче и да се случи, ТАЗИ снимка на президента социалист ще бъде винаги цитирана в дискусиите... А може и да повлие по някакъв начин на самите дискусии и дори на евентуалните решения. Защото е все пак доста унизително за французите президентът им да се облича в традиционните за тоталитарен Казахстан носии и да раболепничи пред един диктатор с надеждата, че ще закачи някое изгодно договорче.
Един истински демократ не би трябвало да прави компромиси с очевидни престъпници...
Или би?
Какво ще кажат родните специалисти по компромиси?
Компромиси правим всякакви, а?
Абеее...

...


...





Коментари