КЛИЧКО СЕ ИЗВИНЯВА


L'Equipe е впечатлен повече от извиненията, отколкото от мача...
Ето още едно изказване на боксова тематика, в което обаче ще стане дума за много по-мъжки неща от това да се нанасят удари по чужди челюсти, носове и прочие анатомични атрибути.

Гледах мача още дълго преди да е започнал и продължавам да го следя, защото той съвсем не е свършил.
Кличко се извини на победения.
Победителят признава, че не е мъжко да се подиграваш на падналия и победен Пулев. Да, не е хубаво да продължаваш ударите срещу същия този Пулев, който преди мача обиждаше световния шампион, наричаше го "момиченце", обвиняваше го, че се крие, че взима допинг, хвалеше се, че ще го "смачка", злоупотребяваше с гръмки, патриотични фрази, разпалвайки по този начин примитивния шофинизъм/национализъм, довел до освиркването на украинския химн и до много други дивашки прояви... Не е хубаво, защото по този начин Кличко се принизява до Пулев, а това е недостойно за един истински шампион.

Кличко се извинява, а Пулев продължава да обижда, да търси извинения с намесата на странични сили, на "мафията", на "заговори" срещу него в частност и срещу България въобще.

Та, това е разликата между спортсмена и хашлака-побойник, който се надяваше да отмъкне една от титлите на Кличко чрез пъчене и байганьовско тупане в гърдите "булгар-булгар".
Колкото до самата схватка, ще цитирам думите на френските коментатори, похвалили куража на Пулев, като в същото време отправиха обективни критики към гарда му, към липсата на гъвкавост и подвижност, което според тях се дължи на прекалено дългата кариера при аматьорите... Похвалиха също така и "добрата патриотична еуфория" по време на изпълнението на българския химн... След което замълчаха поради освиркването на украинския химн...
Днес по вестниците има съвсем кратка информация за това как Кличко е "смазал" Пулев в 5 рунда. Така мачът ще остане в аналите на боксовата история и това може би е далеч по-правдива епитафия от всичката патриотарска бълвоч, заливаща обществото ни и отклоняваща вниманието от далеч по-важни проблеми.
Хайде, да изтрезняваме бърже и нека се извиним на свой ред, ако искаме един ден да сме на нивото на Владимир Кличко!



....
....

Коментари

  1. Добър си. Боравиш със словото леко и виртуозно. Не визирам тази публикация, просто под нея се наканих да напиша коментар. Продължавай в същия дух!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар