БЪЛГАРИЯ - СТРАНАТА, КОЯТО РЕЖЕ ПРЪСТИТЕ НА МУЗИКАНТИТЕ СИ

Сашо Сладура е символът на комунизма -  като много други интелектуалци, той е пратен в концлагер, убит и хвърлен на прасетата. Преди обаче да го лишат от живот, палачите отрязват пръстите на големия български музикант.

Стоян Стоянов пък е символът на прехода - невероятно талантлив китарист, претърпява катастрофа и до ден днешен живее с тежка черепна травма. Деклариран е първа група инвалид.
Съдбата и така е прекалено жестока към него, след като съсипва кариерата му и го лишава от музиката, за която е роден. Пернишките му съграждани обаче решават да го унищожат и физически. Чрез измама си присвояват жилището му и го пращат да живее на улицата. Задигат му дори и музикалните инструменти.

Това е положението и никакви избори няма да оправят нищо. Едни и същи политически кокони ще се фръцкат до безкрай на политическата сцена, ще режат лентички, ще си правят заменки, ще си се возят на самолетчета по света и у нас, ще си назначават приятелчетата на символични служби за огромни заплати, ще подписват заробващи страната договори, а обикновените българи ще са жертва на гаври - и преди да умрат, и докато умират, та дори и когато са вече мъртви.

Няма смисъл да ви казвам колко ме заболя, когато прочетох статията за Стоян. И мога да ви кажа само едно - с бездействието си институциите се превръщат в съучастници, каквито впрочем винаги са били в унищожаването на цял един народ.

И нищо не се е променило от комунистическата диктатура до наши дни. България е все така безмилостна към децата и старците си, праща дъщерите си да се проституират в бордеите и реже пръстите на цигуларите си.



....
...

Коментари

  1. Къде е статията за Стоян Стоянов?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При мен линкът работи
      http://perniktoday.net/imotnata-mafiya-v-pernik-ostavi-rok-legendata-stoyan-na-ulitsata/
      Ето и друг линк
      http://m.offnews.bg/news/Общество_4/Имотната-мафия-изхвърли-рок-легенда-на-улицата_401602.html

      Изтриване

Публикуване на коментар