ПРОТЕСТИРАЩИ VS УПРАВЛЯВАЩИ - СРЕЩНАХА СЕ И НЕ СЕ ПОЗНАХА

Протестът кипи, а политиците се правят на късогледи и продължават игричките си. Едни се опитват да яхнат недоволството чрез лицемерна емпатия, други пък дерзаят за предсрочни избори с цел да задушат желанието за промяна. Сред мненията на коментаторите и хороводите обаче собено изпъкват пренебрежението, снизхождението, цинизмът и иронията спрямо "плебса", за който се счита, че "не знае какво иска", "иска глупости" и т.н

Само че, уважаеми съдници на най-мизерния народ в Европа, преди да изречете поредните подигравки и язвителни забележки, помислете за миг дали наистина всички отчаяни българи, а те комай са мнозинство, заслужават подобно отношение? Помислете си дали стотиците хиляди млади хора, заминали окончателно за чужбина, са си тръгнали поради глупост. Помислете си дали всички наши съотечественици, посегнали на живота си в изблик на непоносима мъка, също са били глупаци. Помислете си дали Пламен Горанов не желае наистина мафията и продажните политици да го оставят намира.

В много страни самозапалвания доведоха до истински революции. При нас обаче стигаме единствено до ехидно хихикане.

"Светът е оцелял, защото се е смял" ще каже някой. А аз пък ще отвърна, че насмешката и лекото око, с което гледахме на нуждата от истински реформи, ни доведе до този хал. Нашият смях е смях на мерзавец с ампутирано чувство за състрадание.





....





Коментари