КРАТКИ НЕДОУМКИ



Премиерът уволни Дянков Пицата, който наистина не ставаше за министър. За разлика от Симеон Сакса, Станишев и Доган Дянков няма много общо с ЧЕЗ, ама карай! И без това трябваше да го махат.
Дотук разбрах. Обаче...

Наемниците на ГЕРБ (снимка : mediapool.bg)
Първа недоумка - едновременно с протестите срещу монополите, мошениците, корупцията, мизерията и пишман правителството текат манифестации за строеж на нови ски писти в Пирин... Което ме навежда на мисълта, че или народът ни страда от странно раздвояване на личността и проявява интерес към две коренно различни неща едновременно, или (което е по-вероятно) манифестациите на ски-ентусиастите са организирани предварително и без да се вземат предвид бъдещите социални сътресения. Така насред броженията, хвърчащите камъни и министерските уволнения изведнъж ни в клин, ни в ръкав се пръкват извозени с автобуси проправителствени  манифестанти тип "червени бабички", скандиращи лозунги за изсичането на горите в полза на българския туризъм, чието новичко лого струва 1 348 000 лева. И за да е недоумката пълна, скалъпената манифестация на планинарите-дървосекачи предизвиква много по-силен ефект от тази на стотиците хиляди протестиращи срещу ЧЕЗ и правителството - министерството на околната среда и водите веднага даде разрешение за удължаването на ски пистите. Ами как иначе! Нали митингът е организиран и автобусите са платени от ГЕРБ-Банско?

И пак недоумка - докато във всички български градове кипи справедлив гняв срещу народната мизерия, премиерът "рита топка". Чак пък толкова ли несериозни му изглеждат манифестантите?

И още - премиерът се обажда на Путин, който пък го привиква на рапорт в Москва.
А отзад цял народ пее песничката на Eruption : One way ticket...




...

Коментари

  1. Какво се чудиш - за нови писти протестират единствено банскалии. Никой не протестира нито в Пампорово, нито на Беклемето, нито на Боровец, нито около Витоша. Само банскалии, все едно на друго място ски не се карат.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар