БЪЛГАРСКОТО БАРБЕКЮ НА ВИТОША - ПОЧТИ КАТО ВИЦ




Уочинг тиви...
Един заекващ гражданин решил да извика Боце Пожарната по повод разразил се пожар в красивата планина Витоша.
Завъртял едно телефонче на Боце и започнал да пелтечи :
 - Запзззааапззааап...
- Гражданино идиот, отвърнал Боце, престанете да си правите майтапи с Боце-Великия-Откривател-на-парчета-магистрала-по-която-хората-си-джиткат-автомобилите!
И му тръшнал телефона под носа...
...Цеце? ... Боце?!
Пелтекът се натъжил, но не се предал. Сетил се, че когато пее, заекването намалява значително и хората го разбират... И набрал отново номера на Боце!
Боце вдигнал, а от отсрещната страна пелтекът запял :
- Запааалиии сеее горатаааа на Витошааа планина! - като съвсем тенденциозно човекът се опитвал да го докара като любимата песен на Боце - БатальонА се строява.
При което обаче Боце Пожарната пуснал телефона на високоговорител и започнал по стар селски обичай да щрака с пръсти, да меси гюбеци, да къса потници и да приглася :
- Тун-дра-та-та, тун-дра-та-та...
А през това време огънят се разрастнал и изпепелил цялата планина от Рударци до Хладилника и спрял точно до ония хотели над Симеоново, дето мязат на манастири, обаче принадлежат на такива едни люде, които са всъщност и основната причина хората да имат нужда от религия, за да се молят на Господ да ги отърве от тази зла прокоба премиерът да им е пожарникар и в същото време да няма кой да гаси лумналите поради едни доста съмнителни причини огньове.
Дори и земното притегляне е под контрол
Насетне, когато димът се разнесе, натъжените граждани видяха апокалиптичната картина – на връх планината Боце открива построената паралелно с унищожаването на горите ски писта, по която още идната зима внучките на Вежди Рашидов ще се пързалят на воля и без опасност да се блъснат в някой неуместен бор – за радост на ръкопляскащото множество, което до тогава вече ще е забравило и за окончателно унищожената зеленина на Витоша, и за умишлено неадекватните действия на правителството, и за всичко неадекватно в тази своего рода държава, наречена България. 
На заседание на ОЧЗ
И така, идват отново избори, а подтикнатите от гражданската си съвест гласоподаватели дружно ще отидат да упражнят правото да продадат гласа си за порция кебапчета, опечени върху все още тлеещите горски масиви, връчвайки по този начин управлението на страната на следващия такъв велик повелител на огнената стихия, в която безкомпромисно и безвъзвратно изгоря и бъдещето на страната и народа ни.


....


Коментари

  1. Като гледам пожара, та се сетих -- защо ли пък на изгорелите "барчини" да не се построят едни писти, едни хотели и хотелчета, та това е градът на "Бистришките тигри"!? Премиерът е длъжник на Бистрица, че толкова години го търпят в отбора си! Дали пък пожара не е за това, щом законън не позволява изсичане на горите!?!?!?

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар