КАТО НЯМА ПРИРОДА, ЯЖТЕ ПАСТИ!

Вежди - пример за спортист и сноубордист-маниак!
В правителството и около него ври и кипи от закръглени, недообръснати и лъхащи на спиртни напитки философи, чиято единствена цел е да радват народонаселението с бляскави умотворения. Един такъв... хъм.. чишит-веселяк е например безупречният мултак Вежди Рашидов - културтрегер и ски-деятел. За този наш велик скулптор могат да се пишат цели енциклопедии и въпреки това  важни теми от брадатата му и невчесана екзистенция ще останат неупоменати и неописани. Така например кой се беше замислял досега какви чутовни мъки е изпитала тази иначе толкова достолепна, творческа особа заради недостатъчно изсечените български гори, миришещи според популярната песен не на листенца, тревички и прочие вегетални елементи, ами на... младост?! 

Вежди Рашидов ежедневно страда, плаче и си дърпа лицевото окосмление, защото е принуден да изпраща дъщерите си чак в Австрия, за да практикуват този толкова важен и дори бих казал задължителен за телесното и умствено им развитие ски-спорт. Човекът се подлага на лишения, от залъка си заделя... Като си нямаме прилични писти в България, ще се мъчим на почивка в Австрия, това е толкоз просто и логично!

На ББ нещо му пахне... Дали не е от горната снимка?
В България човек трудно се пързаля, нищо че ежедневно управляващите и техните лакеи се опитват да го изпързалят с лъжи, измислици и умопомрачаващи доводи. И всъщност пързалянето винаги е в полза винаги на едни и същи хора.
И като на всички ни е ясно, че ни правят на маймуни, защо все пак продължават да лъжат и да ни пробутват все по-дебелашката си наглост? Ами защото при нас всичко минава безнаказано и няма гилотина, която да кръцне главата на подиграващите се с народа мултаци. Няма и това е! Френската революция се справи със самозабравилата се и уяла се аристокрация, която впрочем съветваше гладните хора при липса на хляб да ядат пасти, а у нас чорбаджиите са вечни и недосегаеми. При нас душегубците стъпкват хората плътно до нивото на асфалта по фалшивите магистрали, които бате Бойко се прави че строи, а всъщност ги няма никакви. (И въобще кой идиот измисли, че магистралите се строят от премиера и правителството?!)

Браво бе, Вежди, та чак в Австрия ли пращаш домочадието на ски? И се хвалиш на всичкото отгоре пред цял един народ, чиято средна работна заплата е горе-долу колкото цената на едноседмичен пропуск за ски-съоръженията в един от австрийските планински курорти. А знаят ли хората колко струва хотелът, спортният материал, самолетният билет, храната? По-добре да не казвам...

ББ : И аз обичам пастички!
И за да не бият път близките му чак до Австрия, Вежди предлага да изсечем горите, за да му е на сгода пързалянето. Предлага да доунищожим и без това вече съсипаната българска природа заради едното му пързаляне. Както впрочем съсипахме и Черноморието заради плюенето на семки и пиенето на бира на плажа.

Но най-наглото в изказването на Вежди Рашидов за мен остава сравнението със Западна Европа, където опазването на околната среда е основно правило. Франция например е най-посещаваната страна в света, като за първото тримесечие на тази година само столицата  Париж е била посетена от над 3,5 милиона туристи. Огромен приток на посетители има и към крайбрежните курорти, и към планинските. Още през шестдесетте години на миналия век французите предвиждат задаващия се туристически бум и регламентират застрояването в туристическите обекти в бреговата зона, в планините и около историческите паметници, а през осемдесетте години налагат три драконови закона, които и до днес свеждат застрояването до незначителни и направо смешни размери. И толкоз по-зле за туризма, колкото е застроено стига! Защото ако се съсипе природата, туризмът просто ще изчезне.
(Иначе във Франция има около 11 000 километра магистрали... Изчислете сега, мили дечица, ако великият строител ББ "строи" със сегашното темпо, колко века ще са му необходими, за да изгради подобна пътна мрежа!)

Ще речете, че пак злословя без да дам предложение, а аз всъщност имам едно такова. Предлагам вместо да съсипем горите, да изберем ново правителство, което да се съобразява с общественото мнение. Предлагам вместо да изсичаме дърветата, както впрочем прави тъй усърдно мадридското крадливо старче, който въведе Бойко Борисов и Меглена Кунева в голямата политика, та предлагам вместо да затрием малкото останала природа да затрием сегашната форма на република, позволяваща такива паразити да се подиграват с нещастието на хората.

Помислете си пак! Алтернатива на нашата природа няма - изчезне ли тя, всичко ще отиде по дяволите! Пък след това яжте пасти колкото си искате!
....


Коментари

  1. Коя точно природа била в опасност ?
    Явно автора счита че има пълни права върху нея.
    Освен това счита своето мнение за по меродавно от няколко милиона гласоподаватели които са избрали текущия парламент а той пък правителство.
    Какво точно предлага автора - анархия и разграбване на ресурсите поединично ?!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прав си донякъде, въпреки че откровено бойкотираш правописа - природата не я грози опасност, когато я няма. Това по аналогия на фамозната фраза на другаря Сталин "нет человека — нет проблемы". Иначе самият опит да легитимираш идиотщината на управляващите с вота на шепа купени с порция кебапчета гласоподаватели буди у мен достатъчно смях, за да счета мнението си за по-меродавно поне от твоето.

      Изтриване
  2. Един доста добър коментар, лошото е че всичко свършва с почита му! Апела Ви няма от кого да бъде чут, разбирайте: Керванът си върви, кучетата си лаят...ама само лаят!
    Дайте конструктивни предложения за сваляне на правителството и съмишленици няма да е трудно да наберете, изпълнението обаче е обречено според мен!

    Трябва ли човек да се запали пред парламента, за да обедини негодуващите?

    Поздрави,
    В. Димитров

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Въобще не става въпрос за сваляне на правителството или за бунтове. Имам предвид, че със сегашната държавна организация каквото и правителство да сложиш, все до подобни девиентни практики ще се стигне. Не, трябва да се мине към нова република, защото действащата такава в момента бе създадена за нуждите на прехода и съответно все още продължава да функционира като държава на прехода. Оттам и произлиза основният проблем - преходът става вечен.

      Изтриване

Публикуване на коментар