МИЛОСТ!

На този трагичен за България и българския народ ден можем да кажем истината, можем да осъдим превратаджиите, убийците, крадците, лъжците, опортюнистите, продажниците, московските слуги и родоотстъпниците, а можем и да поискаме милост за жертвите им. Знам, непосилно е, защото престъплението е огромно. И затова нашата съпричасност трябва да е също толкова огромна, ако желанието ни за покой е по-важно за нашето его от омразата и желанието за мъст.
Затова обръщението ми е към онези, другите. Към онези, за които мнозина от нас си мислят, че не ги е раждала майка, ами Партията. Нека нашите палачи престанат веднъж за винаги да се подиграват с паметта на нацията, с историята ни, с морала, със здравия разум и с всички общочовешки ценности. Нека престанат да изравят труповете на екзекутираните без съд и присъда невинни граждани, нека не тъпчат нивята на окрадените и прокудени селяни, нека не се подиграват на изкуството, религията и човешкия дух, нека не плюят на опропастеното бъдеще. Стига, достатъчно празнувахте престъплението си, приберете нагана и кинжала и оставете мъртвите в покой! Но не само в минута мълчание, ами во веки веков!
И така, в този ден реших да чуя отново песента на Кет Стивънс Peace Train и да пожелая на народа си да намери своя влак на мира. Колкото до деветосептемврийците, танцуващи на гробовете ни, почитащи диктаторите, несправедливостта и жестокостта, дано Господ се смили и над тях, че наистина много милост ще трябва, за да се спасят душите им. Амин!



Коментари

Публикуване на коментар